19.9 C
Athens
28 March - 2024

Ξανθός: Το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν θίγει την αξιοπιστία του, δεν αφορά τους συναλλασσόμενους

Must read

Στη δικαιοσύνη έστειλε ο υπουργός Υγείας το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο όπως ξεκαθάρισε δεν αφορά τους συναλασσόμενους ούτε θίγει την αξιοπιστία του κέντρου.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, τόνισαν ότι οι κατηγορίες του πορίσματος δεν αφορούν τους συναλλασσόμενους, αντίθετα βαρύνουν τις προηγούμενες διοικήσεις του φορέα, αλλά και τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας.

Το πόρισμα αυτό είναι το πρώτο από σειρά πορισμάτων που θα ακολουθήσουν και τα οποία αφορούν το δανεισμό του Κέντρου, καθώς και την προμήθεια εμβολίων για τη γρίπη.

Ο κ. Ξανθός, σημείωσε ότι η εντολή για τον έλεγχο δόθηκε από τον τ. υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή, 15 μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του για να σημειώσει πως αίρεται η πολιτική ασυλία που εμπόδιζε την ολοκλήρωση αντίστοιχων ελέγχων.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι με τον έλεγχο, “προφανώς δεν αίρεται η αξιοπιστία του ΚΕΕΛΠΝΟ, αντίθετα αναβαθμίζεται καθώς δεν υπάρχει διάθεση συγκάλυψης, αλλά εξυγίανσης αυτού του χώρου”.

Διευκρίνισε επίσης, ότι “η ευθύνη δεν αφορά τον συναλλασσόμενο, δηλαδή τις εταιρίες στις οποίες ανατέθηκε το έργο, δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας της εταιρίας, αλλά ενός συστήματος το οποίο βρίσκεται υπό δημόσιο έλεγχο”.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article