17.1 C
Athens
29 March - 2024

Στους 27 οι νεκροί από τη γρίπη

Must read

Έναν, ακόμη, νεκρό από τον ιό της γρίπης κατέγραψε χθες το ΚΕΕΛΠΝΟ, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 27. Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 77 άτομα ενώ, συνολικά, από την ώρα που ξέσπασε το κύμα της γρίπης, έχουν νοσηλευθεί 147 άτομα στην εντατική

Ελπίδες ότι λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών θα μπει ένα “φρένο” στον καλπασμό του ιού της γρίπης Η1Ν1 εκφράζει η επιστημονική κοινότητα. Κι αυτό γιατί τις τελευταίες μέρες οι απώλειες ανθρώπινων ζωών που στοίχισε η γρίπη έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η έλευση του ιού φέτος “κόβει το νήμα” σε σχέση με την αντίσοιχη χρονική περίοδο πέρυσι και οι ειδικοί, αν και δεν το παραδέχονται δημόσια, φοβούνται τα χειρότερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ άλλος ένας ασθενής έχασε τη ζωή του λόγω επιπλοκών από τη γρίπη (σύνολο 27 ως τώρα) και στην εντατική δίνουν τη δική τους μάχη 77 ασθενείς, ανάμεσά τους και παιδιά. Τα απίστευτα χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού, τόσο μεταξύ των πολιτών, όσο και μεταξύ των επαγγελματιών υγείας, προκαλούν ντόμινο διασποράς, ειδικά σε νέους ανθρώπους, παραγωγικής ηλικίας – πολύ συχνά, δε, χωρίς να πάσχουν από κάποιο άλλο νόσημα, το οποίο τους καθιστά περισσότερο ευάλωτους σε ιούς και μικρόβια.

Τα καλά νέα είναι ότι μέχρι τώρα δεν παρατηρούνται ελλείψεις σε αντιϊκά φάρμακα κι έτσι, σε πολλές περιπτώσεις, που οι ασθενείς αναγνωρίζουν εντός δύο 24ώρων ότι ενδεχομένως πάσχουν από γρίπη, πάνε στο γιατρό, τους τα συνταγογραφεί, τα παίρνουν κι έτσι γλιτώνουν τα νοσοκομεία και τις εντατικές.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article