15.8 C
Athens
19 April - 2024

ΚΕΕΛΠΝΟ: Εκδήλωση για την ομοφοβία στη Θεσσαλονίκη

Must read

Η HOMOphonia Thessaloniki Pride και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και Αστυνομία: Οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας»

Σήμερα στις 11.00 πμ στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης η HOMOphonia Thessaloniki Pride και τοΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και Αστυνομία: Οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας».

Πρωτοπορία της εκδήλωσης αποτελεί η παρουσίαση αποτελεσμάτων ερωτηματολογίου πανελλήνιας εμβέλειας, που συμπληρώθηκε από ΛΟΑΤΚΙ άτομα, το οποίο αποτυπώνει τις επιπτώσεις που έχουν τα επεισόδια ομοφοβικής βίας, καθώς και την εμπειρία των θυμάτων από την επαφή τους με τις υπηρεσίες καταπολέμησης ρατσιστικής βίας της ΕΛ.ΑΣ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι στόχος της εκδήλωσης είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, ώστε να περιοριστούν τα περιστατικά ομοφοβικής βίας στη συμπρωτεύουσα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

H HOMOphonia Thessaloniki Pride είναι μια ΛΟΑΤΚΙ συλλογικότητα της Θεσσαλονίκης που ασχολείται εκτός των άλλων και με την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους ομάδες συμπολιτών μας λόγω σεξουαλικού, κοινωνικού, οικονομικού ρατσισμού. Τον τελευταίο καιρό παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη έξαρση ομοφοβικών επιθέσεων, κυρίως σε σημεία της πόλης όπου συχνάζουν ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Υπάρχουν καταγγελίες περιστατικών ομοφοβικής βίας, των οποίων η διαχείριση εμπλέκει άμεσα το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και και το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο στηρίζει τα θύματα με τις δομές ψυχολογικής ενδυνάμωσης που διαθέτει. Παρόλ’ αυτά και παρά την επάρκεια των παραπάνω φορέων, η έλλειψη της μεταξύ τους συνεργασίας έχει οδηγήσει στη μη αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών ομοφοβικής βίας και των συνεπειών που έχουν στα θύματά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η HOMOphonia Thessaloniki Pride απηύθυνε κάλεσμα στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στο ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη συνδιοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην επαφή της με την αστυνομία, αλλά θα δοθεί παράλληλα η ευκαιρία να συζητηθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην επαφή τους με άτομα αυτής της κοινότητάς. Η θετική ανταπόκριση των φορέων έδωσε μια πρόσφορη ευκαιρία, ώστε να γίνει αναφορά σε πρώτο πρόσωπο για τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της συλλογικότητας αλλά και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., με απώτερο σκοπό, αφ’ ενός την επαρκή ενημέρωση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για τις δομές της ΕΛ.ΑΣ. – μεταξύ των οποίων είναι και ο πενταψήφιος αριθμός 11414 (τηλεφωνική γραμμή καταγγελίας περιστατικών ρατσιστικής βίας) – αφ’ εταίρου την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article