20.3 C
Athens
23 April - 2024

Στους 34 οι νεκροί από τη γρίπη

Must read

Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από τη γρίπη στη χώρα μας και οι πολίτες, πλέον, δηλώνουν τρομοκρατημένοι κι ανοχύρωτοι στην επέλαση του Η1Ν1.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο έχασαν τη ζωή τους άλλοι επτά άνθρωποι από τις επιπλοκές του ιού της γρίπης, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ανεβάζοντας σε 34 τον αριθμό των θυμάτων.

Την ίδια ώρα έχουν “φρακάρει” οι εντατικές από νέους ανθρώπους, που χρήζουν άμεσης νοσηλείας, καθώς, αν και δεν πάσχουν πάντα από κάποιο άλλο νόσημα παράλληλα, περνάνε τη γρίπη βαριά. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι, όπως και μεγάλο μέρος του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, γεγονός που προωθεί τη διασπορά του ιού.

Αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας νοσηλεύονται 97 άτομα – ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν περάσει από την εντατική 180 ασθενείς, όταν πέρυσι είχαν περάσει περίπου οι μισοί, δηλαδή 95. Την ίδια εποχή πέρυσι, εξάλλου, οι νεκροί ήταν 29.

Οι λοιμωξιολόγοι ήλπιζαν να μειωθούν τα σοβαρά κρούσματα, τώρα που ο καιρός γλύκανε και η θερμοκρασία έχει ανέβει, αλλά, τελικά, διαψεύστηκαν, καθώς οι άνθρωποι καταλήγουν με γεωμετρική πρόοδο. Εν τω μεταξύ μέχρι τις 3 το μεσημέρι σήμερα, τα αιτήματα για κλίνες εντατικής ήταν 71 – όχι μόνο για ασθενείς με γρίπη, βέβαια, αλλά και για πάσχοντες από άλλα σοβαρά νοσήματα – και είχαν βρεθεί 7 κλίνες.

Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε νωρίτερα σήμερα στο Υπουργείο Υγείας για το θέμα (δες ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ), αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να δοθεί οδηγία στους γιατρούς για χορήγηση αντι – ιικών φαρμάκων σε ασθενείς, με την έναρξη των συμπτωμάτων της γρίπης, χωρίς να παραπέμπεται ο ασθενής για επιβεβαίωση του ιού μέσω διαγνωστικού τεστ.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article