17.1 C
Athens
19 April - 2024

Δεκατέσσερα παιδιά κάτω των 16 χρόνων σε ΜΕΘ λόγω γρίπης

Must read

Στους 42 ανέρχονται, πλέον, οι θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τα θύματα της γρίπης αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και όπως φαίνεται, τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά μας.

Μέχρι χθες το μεσημέρι οι νεκροί είχαν φθάσει τους 42, αριθμός διπλάσιος με τον αντίστοιχο της περσινής περιόδου. Αυτό που, επιπλέον, φαίνεται να διχάζει την επιστημονική κοινότητα είναι το αν πρέπει, έστω και τώρα, να εμβολιαστούν τα υγιή παιδιά, δεδομένου ότι 14 άτομα που βρίσκονται σε ΜΕΘ, είναι ηλικίας από λίγων μηνών μέχρι 16 ετών.

Αν σε αυτό προστεθεί και ο θάνατος του 4χρονου αγοριού, που δεν έπασχε από κανένα νόσημα και ήταν απόλυτα υγιές, οι ανησυχίες είναι οπωσδήποτε εύλογες και πιστοποιείται η επιθετική μορφή του Η1Ν1 απέναντι σε νέους ανθρώπους.

Μέχρι χθες το μεσημέρι 105 άνθρωποι νοσηλεύονταν στην εντατική, ενώ από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το κύμα της γρίπης, έχουν νοσηλευθεί 204 άτομα. Την ίδια ώρα η ζήτηση για ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχει χτυπήσει… κόκκινο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι χθές το πρωί η λίστα αναμονής για ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής αριθμούσε 70 ασθενείς. Σύμφωνα με τους εντατικολόγους ο αριθμός των ασθενών που χρειάζεται νοσηλεία σε ΜΕΘ εκτινάσσεται μετά το μεσημέρι, όπως συμβαίνει με την κίνηση των ασθενών στα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article