22.5 C
Athens
18 April - 2024

Αεριοκίνηση: Η ΔΕΠΑ μειώνει την τιμή 5% και φέρνει στους δρόμους ένα καθαρό καύσιμο

Must read

Το οικονομικότερο καύσιμο για την κίνηση οχημάτων, το φυσικό αέριο (CNG) γίνεται ακόμη πιο φθηνό καθώς η ΔΕΠΑ μειώνει κατά 5% την τιμή πώλησης του καυσίμου ακολουθώντας την πάγια στρατηγική της να προσφέρει ένα οικονομικό καύσιμο στους Έλληνες ιδιώτες και επαγγελματίες οδηγούς.

Το «πράσινο» καύσιμο είναι τουλάχιστον 60% φθηνότερο από άλλα συμβατικά καύσιμα όπως είναι η βενζίνη αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό του πλεονέκτημα. Θεωρείται το καθαρότερο καύσιμο για την κίνηση οχημάτων εφόσον δεν μπορεί να νοθευθεί καθώς το γέμισμα γίνεται απευθείας από τους υπόγειους αγωγούς της ΔΕΠΑ.

Screenshot_2
Οδηγώντας με φυσικό αέριο συμβάλουμε στη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας

Με τη χρήση του φυσικού αερίου, κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, βιομηχανίες και καταναλωτές, χτυπούν στην «καρδιά» του προβλήματος της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Και ο τρόπος είναι απλός: ενσωματώνουν στην καθημερινότητά τους το φυσικό αέριο. Στις μεταφορές, την οδήγηση, τις οικιακές δραστηριότητες, τη λειτουργία των επιχειρήσεων και των βιομηχανιών. Όταν ένα καύσιμο προσφέρει τη δυνατότητα να παραχθεί 25% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα σε σχέση με τη βενζίνη και 35% λιγότερο σε σχέση με το πετρέλαιο αλλά και να μειωθούν κατά 95% οι εκπομπές του μονοξειδίου του άνθρακα, σίγουρα μπορεί να προσφέρει τις μέγιστες εγγυήσεις για τον οικολογικό του χαρακτήρα.

Το φυσικό αέριο δεν έχει καμία σχέση με το υγραέριο.
Διευρύνεται το δίκτυο φυσικού αερίου

Στην Ευρώπη τα πρατήρια CNG έχουν ξεπεράσει τα 4.500 για να καλύψουν την ζήτηση των 2.000.000 οχημάτων φυσικού αερίου που κυκλοφορούν στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων.

Screenshot_3

Στην Ελλάδα επεκτείνεται το δίκτυο ανεφοδιασμού σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Τα πρατήρια Fisikon (εμπορική ονομασία με την οποία η ΔΕΠΑ προωθεί το φυσικό αέριο κίνησης) βρίσκονται σε κομβικά σημεία στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα πρατήρια λιανικής πώλησης για τον ανεφοδιασμό οχημάτων με κινητήρα φυσικού αερίου λειτουργούν στην Αττική, στην Κηφισιά (Λ. Κηφισίας 264), στην Ν. Φιλαδέλφεια (8ο Χλμ Εθνικής Αθηνών Θες/νίκης), στην Ανθούσα (1ο χλμ Λ. Ανθούσας) και στα Άνω Λιόσια (Καραϊσκάκη και Νικηταρά). Ακόμη, στη Θεσσαλονίκη, στην Πυλαία (Λ. Γεωργικής Σχολής 128) και στην Νέα Μαγνησία (Κων/νου Καραμανλή 136, Ιωνία), στη Λάρισα (Οδός Βόλου 65), στο Βόλο (Οδός Λαρίσης 202) και τη Λαμία.

Τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου κίνησης

* ΦΘΗΝΟ: Οδηγώντας ένα όχημα με Φυσικό Αέριο επιτυγχάνει κανείς μεγάλη οικονομία στο κόστος καυσίμου ανά χλμ.

* ΚΑΘΑΡΟ: Δεν μπορεί να νοθευτεί αφού η παροχή του γίνεται υπό πίεση με ειδικούς αγωγούς απ’ ευθείας από το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου σε ειδικό εξοπλισμό στα πρατήρια.

* ΠΟΙΟΤΙΚΟ: Υπόκειται σε συνεχείς ελέγχους. Η σύσταση και οι φυσικοχημικές ιδιότητες του Φυσικού Αερίου κίνησης στην Ελλάδα ανταποκρίνονται στο μέγιστο βαθμό σε όλες τις προδιαγραφές που ισχύουν σε χώρες της Ε.Ε. και Β. Αμερικής.

* ΑΣΦΑΛΕΣ: Είναι ελαφρύτερο από τον αέρα, δεν είναι τοξικό και διαχέεται γρήγορα. Θεωρείται από τα ασφαλέστερα καύσιμα κίνησης που χρησιμοποιούνται σήμερα στις μεταφορές. Έχει υψηλότερη θερμοκρασία ανάφλεξης συγκριτικά με τη βενζίνη και το πετρέλαιο, κάτι που μειώνει τις πιθανότητες τυχαίας ανάφλεξης.

* ΑΘΟΡΥΒΟ: Η καύση του είναι κατά 50% πιο αθόρυβη σε σχέση με τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

* ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ: Είναι το πιο καθαρό εναλλακτικό καύσιμο, εκπέμποντας ως 30% λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου σε σχέση με τα οχήματα βενζίνης και πετρελαίου.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article