12.7 C
Athens
19 March - 2024

Αθ. Γιαννόπουλος: Λειτουργώ με το γράμμα του νόμου

Must read

Σαφής και ψύχραιμος ήταν χθες ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθ. Αθ. Γιαννόπουλος απαντώντας στις κατηγορίες που εκτόξευσε το υπουργείο Υγείας προσωπικά εναντίον του, σχετικά με την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Κέντρου που δεν έγινε, τη μισθοδοσία των εργαζομένων που δεν πληρώθηκαν και τα θέματα Δικαιοσύνης που θέτει το υπουργείο, συνολικά.

Ο κ. Γιαννόπουλος, δεν έκρυψε την έκπληξή του για τη σχετική ανακοίνωση, υπογράμμισε ότι η ανακοίνωση θέτει θέμα θεσμικών παρεμβάσεων και είναι γεμάτη ανακρίβειες, τις οποίες έσπευσε να αποσαφηνίσει.

Παράλληλα τόνισε ότι η σχετική ανακοίνωσε σε ότι αφορά τα θέματαΔικαιοσύνης που θέτει, δείχνει ασέβεια στα Θεσμικά Όργανα της και αδιαφορία για τη διάκριση των εξουσιών που αποτελεί θεμελιώδη όρο του Συντάγματος.

Αναλυτικά η απάντησή του, έχει ως εξής:

“Με έκπληξή μου διαπίστωσα ότι διακινήθηκε στα μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η οποία σε ότι με αφορά βρίθει ανακριβειών αλλά και θεσμικών παρεμβάσεων.

Στο θέμα της μισθοδοσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ θέλω να καταστήσω σαφές με βάση το γράμμα του νόμου και όχι το ” εκ του πονηρού” του υπουργείου, ότι σε καμιά περίπτωση δεν υπήρχε η παραμικρή δυνατότητα υπογραφής μου, για να πληρωθούν τη μισθοδοσία τους οι εργαζόμενοι, καθώς δεν ήταν νόμιμη ενέργεια και αυτό διότι:

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. είναι μεν ο νόμιμος εκπρόσωπος του Οργανισμού, όμως το Δ.Σ. είναι το ανώτατο συλλογικό όργανο διοίκησης, βάσει του Ιδρυτικού ΠΔ 358/1992, και ως εκ τούτου το μόνο αρμόδιο ν’ αποφασίσει και να εξουσιοδοτήσει αυτόν, που έχει το δικαίωμα με την υπογραφή του να εκταμιεύσει το οποιοδήποτε ποσό.

Η εξουσιοδοτική πράξη, (δηλ. απόφαση Δ.Σ.) δεν μου δόθηκε εν τέλει, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε ελλείψει απαρτίας (κατ’ εντολήν του υπουργείου Υγείας, όπως διαφαίνεται από την ανακοίνωση του συντάκτη).

Συνεπώς γνωρίζουν πολύ καλά στο υπουργείο Υγείας ποιος είναι ο υπεύθυνος για την τεράστια αναστάτωση που έχει προκληθεί, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

Σε ότι αφορά τα θέματα Δικαιοσύνης καλύτερα θα είναι εκείνοι που την επικαλούνται, πρωτίστως να μην την αμφισβητούν με τις ίδιες τις πράξεις τους. Η αγωνία ορισμένων να υποκαταστήσουν τηνΔικαιοσύνη στο ρόλο της, δείχνει ασέβεια στα Θεσμικά Όργανα της και αδιαφορία για τη διάκριση των εξουσιών που αποτελεί θεμελιώδη όρο του Συντάγματος και δυστυχώς αυτό είναι έκδηλο στην ανακοίνωση και το πνεύμα του συντάκτη της”.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article