23.5 C
Athens
28 March - 2024

ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι εργαζόμενοι διαψεύδουν τον πρόεδρο Θ. Ρόζενμπεργκ

Must read

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητούν οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, στην προσπάθειά τους να ξεκαθαρίσουν τις αλλαγές που έρχονται και να πάρουν απαντήσεις στην εργασιακή ανασφάλεια που τους προκαλείται το τελευταίο εξάμηνο.

Οι εργαζόμενοι ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, καθώς έχουν την ευθύνη και αρμοδιότητα της Νομοθετικής Πρωτοβουλίας, ώστε να δεσμευτούν:

– Για την διαφύλαξη των οργανικών θέσεων εντός του ΚΕΕΛΠΝΟ
– Για την διατήρηση όλων των επιστημονικών πεδίων εντός τουΚΕΕΛΠΝΟ
– Για την διεξαγωγή μίας αδιάβλητης διαδικασίας που θα διασφαλίζει το νόμιμο δικαίωμα των Εργαζομένων σε συμμετοχή και διαβούλευση.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι: “Στο πλαίσιο της χθεσινής πρόσκλησης του κυρίου Ρόζενμπεργκ για συνάντηση με τους Εργαζόμενους του ΚΕΕΛΠΝΟ, προσήλθαμε καλή τη πίστη ευελπιστώντας ότι θα παρασχεθούν διευκρινήσεις και εγγυήσεις για το μείζον ζήτημα της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ένα ζήτημα που αφορά όλους τους υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ, σε όποια θέση και αν δουλεύουν. Ένα ζήτημα που αφορά όχι μόνο το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων αλλά και την λειτουργία του χώρου της Δημόσιας Υγείας σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Ο κύριος Ρόζενμπεργκ δήλωσε παρουσία 200 εργαζομένων ότι «δεν είναι σε θέση να απαντήσει» στα βασικά ερωτήματα που του θέσαμε και αφορούν στον πυρήνα των ανησυχιών των Εργαζομένων:

– Αν εγγυάται οργανικές θέσεις για το σύνολο των Εργαζομένων εντός ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως προβλέπει ο νόμος 3370/2005.
– Αν εγγυάται την διατήρηση όλων των επιστημονικών πεδίων του Οργανισμού, χωρίς παραχώρηση αρμοδιοτήτων σε άλλους φορείς.
– Αν μπορεί να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα διαβούλευσης και συνεργασίας με τους Εργαζομένους, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιβεβλημένη, ακόμα και από το νόμο, συμμετοχή των ίδιων σε μία τόσο θεμελιακή αλλαγή του Οργανισμού.

Ύστερα από 6 μήνες κατά τους οποίους το Σωματείο έχει αναδείξει τις ανησυχίες των εργαζομένων, ύστερα από 6 μήνες που ο αποκλεισμός των εργαζομένων από την εν εξελίξει διαδικασία έχει απασχολήσει πολλάκις τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, ύστερα από 6 μήνες κατά τους οποίους τα δίκαια αιτήματα και οι κινητοποιήσεις των Εργαζομένων έχουν μπει στο επίκεντρο των Μέσων Ενημέρωσης, ο κύριος Ρόζενμπεργκ δήλωσε παρουσία 200 Εργαζομένων ότι «δεν είναι έτοιμος να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις».

Η τοποθέτηση αυτή φανερώνει, το λιγότερο, αδυναμία διαχείρισης αυτού του τόσο σημαντικού για τους Εργαζομένους και το Μέλλον του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητήματος.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναμονή για τον ορισμό της σχετικής συνάντησης.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article