14.9 C
Athens
19 April - 2024

Διπλασιάζει την παραγωγή πετρελαίου στη βρετανική Βόρεια Θάλασσα η BP

Must read

Στο διπλασιασμό της παραγωγής της BP στη βρετανική Βόρεια Θάλασσα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας στοχεύει το νέο πρότζεκτ που ξεκίνησε η εταιρεία, αποκαθιστώντας την παραγωγή που σταμάτησε το 2013.

Η BP και οι εταίροι της έχουν βάλει στην άκρη 4,4 δισ. στερλίνες για το πρότζεκτ Quad 204, η παραγωγή από το οποίο εκτιμάται πως θα αυξηθεί σε 130.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα φέτος, ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

Σχεδιάζει να διπλασιάσει την παραγωγή στη βρετανική Βόρεια Θάλασσα σε 200.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα μέχρι το 2020. Οι όγκοι από την περιοχή, μία από τις πιο ακριβές για να βρει κανείς και να αντλήσει πετρέλαιο, έχουν συρρικνωθεί την τελευταία δεκαετία καθώς πιο παλιά πεδία έχουν επιδεινωθεί και ταυτόχρονα μειώθηκαν οι δαπάνες για εξερεύνηση λόγω της τριετούς βουτιάς στο αργό.

Η Royal Dutch Shell, εταίρος της BP, γνωστοποίησε νωρίτερα φέτος ότι πουλά το μεγαλύτερο μέρος των θέσεών της στη Βόρεια Θάλασσα, σημειώνει το Bloomberg.

Το Quad 204 είναι το τρίτο μεταξύ επτά νέων πρότζεκτς που σχεδιάζει να ξεκινήσει φέτος η BP. Η εταιρία θα αποκαταστήσει την συνολική της παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου σε περίπου τέσσερα εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι τα τέλη αυτής της δεκαετίας, δηλαδή στα επίπεδα όπου βρισκόταν πριν την καταστροφική πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού το 2010 που την ανάγκασε να πουλήσει το ένα τρίτο των περιουσιακών της στοιχείων, τόνισε στις 17 Μαΐου ο διευθύνων σύμβουλος Bob Dudley.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article