22.7 C
Athens
16 April - 2024

Ανεπίσημη προσέγγιση για την εξαγορά της Bunge από την Glencore

Must read

Η Glencore προσέγγισε την Bunge, η οποία εμπορεύεται δημητριακά, ώστε οι δύο εταιρίες να συγχωνευθούν. Πρόκειται για μια συμφωνία που θα προσφέρει στην ελβετική εταιρία εξόρυξης σημαντική παρουσία στην αμερικανική αγορά γεωργίας, σε μία περίοδο κατά την οποία οι χαμηλές τιμές στους καρπούς έχουν εξαναγκάσει τους κολοσσούς του κλάδου σε συγχωνεύσεις.

Η Glencore ανέφερε πως η μονάδα γεωργίας της «έκανε ανεπίσημη προσέγγιση στην Bunge (…) σχετικά με πιθανό συναινετικό επιχειρηματικό συνδυασμό».

Συζητήσεις μπορεί να πραγματοποιηθούν ή όχι και δεν υπάρχει βεβαιότητα πως θα υπάρξει συμφωνία, επεσήμανε η εταιρία.

Σε περίπτωση που οι δύο παίκτες όντως συγχωνευθούν, η κίνηση θα έχει σημαντικό αντίκτυπο. Η Bunge έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς σχεδόν 10 δισ. δολάρια. Περιλαμβανομένου του χρέους της, η αξία της ως εταιρία είναι περίπου στα 15 δισ. δολάρια.

Η Glencore είναι ένας πανίσχυρος κολοσσός εξόρυξης και trading εμπορευμάτων με χρηματιστηριακή αξία 55 δισ. δολαρίων. Η απόκτηση της Bunge, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες επεξεργασίας και εμπορίας σόγια και καλαμποκιού στον κόσμο, θα βοηθούσε την Glencore να μεταπηδήσει στην παγκόσμια ελίτ του τομέα της αγροκαλλιέργειας και θα της πρόσφερε πολύ μεγάλη παρουσία στις ΗΠΑ, μακροχρόνιος στόχος του διευθύνοντος συμβούλου Ivan Glasenberg.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article