13.5 C
Athens
20 April - 2024

ΥΠΕΝ: Αποδίδονται τα ποσά από το τέλος ΑΠΕ 1%

Must read

Αποδίδονται άμεσα, τα ποσά που δικαιούνται οικιακοί καταναλωτές σε περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ.

Πρόκειται για συνολικό ποσό 17,6 εκατ. ευρώ, το οποίο καλύπτει την περίοδο 2010-2014. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το ΥΠΕΝ επισπεύδοντας επί της ουσίας τις διαδικασίες για τον επιμερισμό του ειδικού τέλους ΑΠΕ κατά 1% δίνει λύση σε ένα χρονοβόρο ζήτημα, από το οποίο επωφελούνται με έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα οι δικαιούχοι καταναλωτές, που ανέρχονται περίπου σε 376.000.

Ήδη, ο ΔΕΔΔΗΕ ανάρτησε στην ιστοσελίδα του τους Πίνακες ανά Δήμο και τοπική/δημοτική κοινότητα των οικιακών καταναλωτών, στους οποίους αποδίδονται τα αναλογούντα ποσά από τη λειτουργία σταθμών ΑΠΕ στην περιοχή τους. Με την ανάρτηση αυτή, σύμφωνα με την Εγκύκλιο του ΥΠΕΝ, ολοκληρώνεται η διαδικασία προσδιορισμού των δικαιούχων της πίστωσης για τις περιοχές που δεν έχουν υποβληθεί ενστάσεις αμφισβήτησης των διοικητικών ορίων (Πίνακας 1 της ΥΑ ‘’Ανάρτηση Οριστικού Πίνακα…’’ με αριθμό πρωτοκόλλου: ΑΠΕΗΛ/οικ.181851/09.08. 2016).

Στις επόμενες δέκα ημέρες θα γίνει η πίστωση των ποσών από τον Λειτουργό της Ηλεκτρικής Αγοράς (ΛΑΓΗΕ) και τον ΔΕΔΔΗΕ, ως Διαχειριστή του Μη Διασυνδεδεμένου Συστήματος, στους Προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και στη συνέχεια η απόδοση των ποσών, μέσω του πρώτου λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος που εκδίδεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή. Η σχετική εγγραφή του ποσού γίνεται με την ένδειξη «Έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω σταθμών ΑΠΕ που λειτουργούν στην περιοχή σας».

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article