19.9 C
Athens
28 March - 2024

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ΕΛΠΕ και Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Must read

Μνημόνιο συνεργασίας τριετούς διάρκειας υπεγράφη από τον πρόεδρο του ΔΣ και διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ Ευστάθιο Τσοτσορό, την αντιπρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου και τον επιστημονικό υπεύθυνο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, καθηγητή Μιχάλη Χρυσομάλλη.

Ο όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί για τη νέα γενιά και την ποιοτική εκπαίδευση, αναλαμβάνει έως την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-21, να επιχορηγεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο της Ενέργειας» του τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η χορηγία περιλαμβάνει την απονομή -κατ’ ελάχιστο αριθμό- έξι υποτροφιών ετησίως σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, κλιμακούμενες ανάλογα με το ύψος της επίδοσής τους, αλλά και τη γενικότερη υποστήριξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Το εν λόγω Πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάπτυξη της Μεταπτυχιακής έρευνας, μέσω ενός υψηλού επιπέδου Προγράμματος Σπουδών, καθώς και στη διαμόρφωση και ανάδειξη νέων εξειδικευμένων επιστημόνων στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, προάγοντας την επιστήμη και την έρευνα στον κλάδο της Ενέργειας και ενσωματώνοντας αρμονικά μεταπτυχιακούς φοιτητές της ημεδαπής και της αλλοδαπής.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Ευ. Τσοτσορός, κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας, «για τον Όμιλο ΕΛΠΕ αποτελεί κεντρική στόχευση να ενισχύσει, στο μέτρου του δυνατού, την προσπάθεια ανάπτυξης των περιφερειακών Πανεπιστημίων, ειδικότερα δε αυτών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επιπρόσθετα, πιστεύουμε βαθύτατα στο υψηλότατο επίπεδο τόσο των διδασκόντων όσο και των υποδομών των Πανεπιστημίων αυτών».

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του ΠΜΣ, κ. Χρυσομάλλης αναφέρθηκε στη σημασία της στήριξης του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, επισημαίνοντας: «H συνεργασία αυτή, αφενός μας τιμά, καθώς αναγνωρίζει το έργο που επιτελούμε εδώ και 4 χρόνια και, αφετέρου, μας στηρίζει σημαντικά διότι μπορούμε να διατηρήσουμε βιώσιμο το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα και σε υψηλό, ποιοτικά, επίπεδο. Η συμβολή της ΕΛΠΕ, οδήγησε στην αύξηση του αριθμού των μεταπτυχιακών φοιτητών του Προγράμματος, από 21 σε 37, κατά τη φετινή Ακαδημαϊκή χρονιά. Είναι μία στρατηγική συμφωνία πολύτιμη για το Μεταπτυχιακό, τη Νομική Σχολή και το Πανεπιστήμιό μας».

Από την πλευρά της η αντιπρύτανης του ΔΠΘ, κ. Μιχαλοπούλου, συμπλήρωσε: «H στρατηγική αυτή συνεργασία, μας καθιστά ορατούς στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης και διατηρεί ζωντανό το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα. Είναι μια ενίσχυση καθοριστικής σημασίας και μας κρατάει σε επαφή με το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας, όπου αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στην επάνδρωση των Προγραμμάτων μας και -σε δεύτερη φάση- στη στελέχωση των θέσεων εργασίας που χρειάζεται η ευρύτερη περιοχή».

Η συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο των δράσεων που αναλαμβάνει ο Όμιλος ΕΛΠΕ για τη στήριξη της Νέας Γενιάς και την Ακαδημαϊκής κοινότητας και στοχεύει στην εκπαίδευση και εξέλιξη νέων επιστημόνων, δίνοντας ευκαιρίες διεύρυνσης γνώσεων και ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article