Ρεκόρ παραγωγής για τα φωτοβολταϊκά της Ιταλίας

Αυξήθηκε τον Αύγουστο η παραγωγή των φωτοβολταϊκών στην Ιταλία, αγγίζοντας τις 2.834 κιλοβατώρες, επίδοση-ρεκόρ όλων των εποχών για τον κλάδο των στην συγκεκριμένη αγορά.

Όπως αναφέρει το pv-magazine, αξιοσημείωτα είναι τα προκαταρκτικά στοιχεία για τη ζήτηση ηλεκτρισμού της Ιταλίας που δημοσίευσε πρόσφατα η Terna, ο βασικός λειτουργός του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας. Σύμφωνα με αυτά, την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2014, το 9,68% του ηλεκτρισμού που κατανάλωσε η χώρα καλύφθηκε από τα φωτοβολταϊκά, τα οποία κατέλαβαν, σε σχέση με τις υπόλοιπες ΑΠΕ, την δεύτερη θέση ως προς το μερίδιό τους στην ηλεκτροπαραγωγή, μετά τα υδροηλεκτρικά, που κάλυψαν το 23,4% της ζήτησης. Τα αιολικά και η γεωθερμία κάλυψαν το 5,8% και το 2% της ζήτησης ηλεκτρισμού αντίστοιχα την ίδια περίοδο.

Η διείσδυση των φωτοβολταϊκών αυξήθηκε κατά την θερινή περίοδο, αφού από τον Ιούνιο ως το Αύγουστο χάρη στην αύξηση της ηλιοφάνειας, η ηλεκτροπαραγωγή από φωτοβολταϊκά κάλυψε το 11,94% της συνολικής ζήτησης.

Τον Αύγουστο, τα φωτοβολταϊκά παρήγαγαν 2.834 kWh ενέργειας, καλύπτοντας το 12,66% των αναγκών ηλεκτρισμού της χώρας

You may also like...