23.5 C
Athens
28 March - 2024

Εύσημα της S&P για τις μεσοπρόθεσμες στρατηγικές προτεραιότητες της ΔΕΗ

Must read

Θετικά υποδέχθηκε ο Οίκος Standard & Poor’s το σχέδιο για τις μεσοπρόθεσμες στρατηγικές προτεραιότητες της ΔΕΗ, που παρουσίασε τη Δευτέρα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Γιώργος Στάσσης.

Συγκεκριμένα -σύμφωνα με τη ΔΕΗ- σε έκθεσή του ο οίκος θεωρεί πλέον πιθανό ότι οι αναθεωρημένες στρατηγικές προτεραιότητες, που παρουσίασε η ΔΕΗ θα βοηθήσουν στη βελτίωση της χρηματοοικονομικής της σταθερότητας, ενώ επισημαίνει ότι οι αλλαγές στον στρατηγικό σχεδιασμό της, είναι ευθυγραμμισμένες με τον Ενεργειακό Μετασχηματισμό και τους στόχους της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή και είναι επικεντρωμένες στην ενδυνάμωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας της εταιρείας.

Η S&P αναφέρει ως σημεία ενδιαφέροντος τις ανακοινώσεις για:

-Τη μείωση κατά 75% των εκπομπών άνθρακα έως το 2024

-Την ισχυρή στροφή στην παραγωγή ΑΠΕ

-Τη βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της εμπορίας

-Την ενίσχυση των επενδύσεων στα δίκτυα και τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους

-Την ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης δήλωσε: «Είναι η δεύτερη κίνηση αναγνώρισης των προσπαθειών για την ανάταξη της ΔΕΗ από την S&P. Μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της επιχείρησης, είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας για τη θετική αποδοχή από τον διεθνή οίκο του σχεδίου που παρουσιάσαμε για τις μεσοπρόθεσμες προτεραιότητες της εταιρείας. Η ΔΕΗ αλλάζει, μπαίνει στις ράγες του ενεργειακού μετασχηματισμού και αυτό θα είναι προς όφελος της επιχείρησης, των εργαζομένων της, των μετόχων και των καταναλωτών».

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article