15 C
Athens
29 March - 2024

Γ. Θωμάς: Σημαντικό βήμα για το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ΔΕΠΑ Εμπορίας

Must read

Σημαντικό βήμα για το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου, χαρακτηρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την προκήρυξη από το ΤΑΙΠΕΔ, του διαγωνισμού για την πώληση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Εμπορίας, ενάμιση μήνα μετά την δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ Υποδομών.

Ο υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, δήλωσε σχετικά: «Η κυβέρνηση υλοποιεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά την διαδικασία για τη ΔΕΠΑ Υποδομών, ξεκινούμε και τη διαδικασία για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, λιγότερο από δύο μήνες μετά την ψήφιση των ρυθμίσεων για τον εταιρικό μετασχηματισμό της ΔΕΠΑ από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Προσδοκούμε ότι η απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και η εντατικοποίηση του ανταγωνισμού θα οδηγήσει σε βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προμήθειας φυσικού αερίου, επ’ ωφελεία των καταναλωτών/χρηστών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Προσβλέπουμε σε εκδήλωση σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας -όπως άλλωστε και για τη ΔΕΠΑ Υποδομών»

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article