14.9 C
Athens
20 April - 2024

Βουλγαρία: Επαφές της υπουργού Ενέργειας για την υλοποίηση του έργου του IGB

Must read

Επαφές για την υλοποίηση του έργου του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας- Βουλγαρίας (IGB) είχε η υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Τεμενούζκα Πέτκοβα, με ανώτερα στελέχη της εταιρείας IGGB AD, που είναι υπεύθυνη για το έργο και με εκπροσώπους των εταιρειών “Σωληνουργεία Κορίνθου” και Avax, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας της Βουλγαρίας.

Η κ. Πέτκοβα – σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ίδια ανακοίνωση- προέτρεψε τις εταιρείες να εργαστούν σκληρά, τονίζοντας ότι ο διασυνδετήριος αγωγός θα πρέπει να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2020. Ο αγωγός θα παραδίδει στη Βουλγαρία ένα δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από το Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με όσα τονίζονται στο ίδιο τηλεγράφημα, οι εκπρόσωποι της εταιρείας “η Σωληνουργεία Κορίνθου” διαβεβαίωσαν την κ. Πέτκοβα ότι οι σωλήνες κατασκευάζονται, όπως έχει προγραμματιστεί. Οι σωλήνες που χρειάζονται για τα πρώτα 47 χλμ. της διασύνδεσης θα παραδοθούν τον Φεβρουάριο. Ο αυτόματος εξοπλισμός συγκόλλησης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία, δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Avax, προστίθεται στο ίδιο τηλεγράφημα.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article