17.7 C
Athens
28 March - 2024

Προτάσεις για τις ρυθμίσεις οφειλών των αγροτών στη συνάντηση του Κ. Σκρέκα με τον πρόεδρο της ΔΕΗ

Must read

Λύσεις για τις ρυθμίσεις οφειλών των αγροτών και των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) προς τη ΔΕΗ, συζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων σε συνάντηση που είχαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας με τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης, Γιώργο Στάσση.

Από πλευράς υφυπουργού, κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι αγρότες έχουν κομμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ή έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της λεγόμενης «καθολικής υπηρεσίας», προκειμένου να επανέλθουν κανονικά στο πελατολόγιο της ΔΕΗ και να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγή στη νέα καλλιεργητική περίοδο που ξεκινά την άνοιξη.

Στόχος είναι οι αγρότες να παραμείνουν στο χωράφι και ταυτόχρονα να εξυπηρετούν ομαλά τις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΗ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης ο νέος Νόμος που ψήφισε η Κυβέρνηση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στην αγροτική παραγωγή και ειδικότερα η ρύθμιση που επιτρέπει για πρώτη φορά στους αγρότες – αυτοπαραγωγούς να πωλούν στο σύστημα ως το 75% της παραγόμενης ενέργειας, έναντι 20% παλαιότερα.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάσθηκαν οι δυνατότητες ενεργοποίησης της ΔΕΗ στην εγκατάσταση μονάδων ΑΠΕ σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ώστε η Επιχείρηση να συμβάλλει στη μείωση του κόστους παραγωγής και του αποτυπώματος άνθρακα στον πρωτογενή τομέα.

Σημειώνεται, πως με αυτή τη ρύθμιση η κυβέρνηση διευκολύνει τους αγρότες να προχωρήσουν στην εγκατάσταση ΑΠΕ, καθώς διαθέτουν πλέον το απαιτούμενο εισόδημα για να καλύψουν το σχετικό κόστος.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article