23.5 C
Athens
28 March - 2024

Energean: Συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή πλωτής μονάδας επεξεργασίας φυσικού αερίου στην Κίνα

Must read

Ομαλά συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή της πλωτής μονάδας επεξεργασίας φυσικού αερίου (FPSO) της Energean στην Κίνα ωστόσο η διάδοση του κορωναϊού (Coronavirus) δεν αποκλείεται να προκαλέσει επιπτώσεις στο χρονοδιάγραμμα.

   Η μονάδα πρόκειται να εγκατασταθεί στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ για την επεξεργασία και διοχέτευση στην τοπική και σε περιφερειακές αγορές του φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα Καρίς και Τανίν που εκμεταλλεύεται η εταιρεία.

   Η Energean επισημαίνει συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση ότι οι εργασίες συνεχίζονται και, στην παρούσα φάση, διατηρεί τον προγραμματισμό της για έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το κοίτασμα Karish του Ισραήλ στο πρώτο εξάμηνο του 2021. Προσθέτει ωστόσο ότι: «Η Energean έλαβε από τον διεθνή κατασκευαστικό όμιλο TechnipFMC ειδοποίηση για γεγονός Ανωτέρας Βίας, που δυνητικά παρέχει στην TechnipFMC τη δυνατότητα να διεκδικήσει την επέκταση της χρονικής διάρκειας του συμβολαίου. Επακόλουθα, η Energean έστειλε σχετικές ειδοποιήσεις στους αγοραστές του αερίου που θα παραχθεί από το Karish καθώς και σε άλλα εμπλεκόμενα μέρη. Η φύση της ταχέως εξελισσόμενης κατάστασης είναι τέτοια που καθιστά αδύνατο, στην παρούσα φάση, τον προσδιορισμό των συνολικών επιπτώσεων, εφόσον υπάρξουν, στο χρονοδιάγραμμα του project της Energean. Ωστόσο, οι εργασίες εξελίσσονται ομαλά στο κινεζικό ναυπηγείο με περίπου 550 εργαζόμενους ενεργούς».

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article