17.7 C
Athens
28 March - 2024

Συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΠΑ με τον πρέσβη των ΗΠΑ

Must read

Συνάντηση με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζέφρι Πάιατ, είχε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Κωνσταντίνος Ξιφαράς.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρόσφατες ενεργειακές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και η πορεία των μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σχεδιάζονται στην ευρύτερη περιοχή, όπως ο Διασυνδετήριος Αγωγός Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB), ο Τερματικός Σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και ο στρατηγικής σημασίας αγωγός EastMed.

 Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Πάιατ δήλωσε:

 «Η Ελλάδα κατέχει ηγετική θέση στα Βαλκάνια όσον αφορά στην παροχή ενεργειακής ασφάλειας και τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών, με τη ΔΕΠΑ να αποτελεί τον βασικό συντελεστή της στρατηγικής της. Ως εκ τούτου, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ενθέρμως τη συμμετοχή της ΔΕΠΑ σε μείζονα έργα που προωθούν την εν λόγω στρατηγική, και ειδικά στον νέο Τερματικό Σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης και τους αγωγούς IGB, ΤΑP και EastMed, έργα που κυριολεκτικά αλλάζουν τον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης. Αυτά τα έργα είναι κρίσιμης σημασίας για την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής και θα καταστήσουν την Ελλάδα περιφερειακό ενεργειακό κόμβο».

Από την πλευρά του ο κ. Ξιφαράς δήλωσε:

«Συζητήσαμε με τον κ. πρέσβη την πορεία των μεγάλων ενεργειακών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη γειτονιά μας και στα οποία η ΔΕΠΑ πρωταγωνιστεί. Τους τελευταίους μήνες η εταιρεία μας καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια για να ενισχύσει τη θέση της στην περιφερειακή αγορά ενέργειας, πετυχαίνοντας σημαντικές μειώσεις κόστους, αλλά και επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της σε νέους τομείς και προϊόντα. Ταυτόχρονα, παραμένουμε προσηλωμένοι στη διπλή αποκρατικοποίηση και αναβαθμίζουμε τη συμμετοχή μας στα διεθνή έργα που μετατρέπουν την Ελλάδα σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη διαφοροποίηση των πηγών τροφοδοσίας προς όφελος της χώρας και των καταναλωτών».

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article