Σάλος από τις δηλώσεις Άμποτ για τη χρήση άνθρακα

Σάλο προκαλούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αυστραλίας σχετικά με τη χρήση του άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Τόνι Άμποτ τα αυστραλιανά ορυχεία «δεν έχουν μόνο μεγάλο παρελθόν αλλά και λαμπρό μέλλον», ενώ προέβλεψε ότι ο άνθρακας θα παραμείνει για πάρα πολλές δεκαετίες ακόμα η κατ’ εξοχήν πηγή ενέργειας του πλανήτη μας.

Στα πιο πάνω σχόλια προέβη, επαινώντας συγχρόνως τη θετική στάση της Ιαπωνίας για τις εισαγωγές της από την Αυστραλία, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της Κίνας επέβαλε μεγαλύτερους φόρους στις εισαγωγές.

«Ας μη βιαστούμε να δαιμονολογήσουμε τον άνθρακα» είπε ο Άμποτ. «Ο άνθρακας είναι καλός για την ανθρωπότητα, είναι καλός για την ευημερία, είναι καλός για το οικονομικό μέλλον της χώρας, είναι σωστή επιλογή για την Αυστραλία και για ολόκληρο τον κόσμο» τόνισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Οι δηλώσεις, που προκάλεσαν αντιδράσεις στο κίνημα προστασίας του περιβάλλοντος, έγιναν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ενός νέου ορυχείου στο κεντρικό Κούινσλαντ που υπολογίζεται ότι θα προσφέρει στην οικονομία της Αυστραλίας πάνω από 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το ορυχείο αυτό, την εκμετάλλευση του ποίου έχει αναλάβει η BHP σε συνεργασία με τη γιαπωνέζικη Mitsubishi θα απασχολεί 500 άτομα και θα παράγει 5,5 εκατομμύρια τόνους ετησίως.

You may also like...