20.4 C
Athens
28 March - 2024

Η Nordex θα προμηθεύσει 24 ανεμογεννήτριες σε αιολικό συγκρότημα 83 MW στη Βραζιλία

Must read

Ο όμιλος Nordex έλαβε εντολή για την προμήθεια 24 ανεμογεννητριών AW132 / 3465 για την τέταρτη κατασκευαστική φάση ενός αιολικού συγκροτήματος στη Βραζιλία. Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης μια συμφωνία παροχής υπηρεσιών συντήρησης και επισκευής των στροβίλων για περίοδο 15 ετών. Ο χώρος του αιολικού πάρκου βρίσκεται στην πολιτεία Rio Grande do Norte κοντά στην πόλη São Miguel do Gostoso, στον Ατλαντικό. Αποτελείται από τέσσερα μεμονωμένα τμήματα, από τα οποία και ο Όμιλος Nordex δημιούργησε τους 50 τουρμπίνας AW132 για τις τρεις πρώτες φάσεις κατασκευής. Μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης φάσης το συγκρότημα αιολικών πάρκων θα περιλαμβάνει συνολικά 74 τουρμπίνες με συνολική εγκατεστημένη ισχύ άνω των 256 MW.

Ο Όμιλος Nordex θα εγκαταστήσει τους 24 στροβίλους σε πύργους σκυροδέματος 120 μέτρων. Η εταιρεία θα παράγει τους πύργους σκυροδέματος που απαιτούνται στο τοπικό εργοστάσιο της στην Areia Branca, κοντά στην περιοχή. Οι γέφυρες θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο του κατασκευαστή στη Bahia. Ο Όμιλος Nordex θα αποκτήσει επίσης τις λεπίδες στροφείου από τη Βραζιλία, προκειμένου να διασφαλίσει ότι το έργο περιλαμβάνει το μέγιστο μερίδιο της τοπικής παραγωγής.

Ο Όμιλος έχει εγκαταστήσει πάνω από 27 GW αιολικής ενέργειας σε περισσότερες από 40 αγορές και το 2018 έφερε έσοδα ύψους περίπου 2,5 δισ. Ευρώ. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 6.500 εργαζομένους. Η κοινή παραγωγική ικανότητα περιλαμβάνει εργοστάσια στη Γερμανία, την Ισπανία, τη Βραζιλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία, την Αργεντινή και το Μεξικό. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων επικεντρώνεται σε χερσαίες τουρμπίνες στην τάξη 2.4 έως 5.X MW, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες της αγοράς των χωρών με περιορισμένο χώρο και περιοχών με περιορισμένη χωρητικότητα δικτύου.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article