17.1 C
Athens
29 March - 2024

Επιπτώσεις του κορωνοϊού στον κλάδο αιολικής ενέργειας καταγράφει η WindEurope

Must read

Η κρίση του κορονοϊού έχει ήδη αντίκτυπο στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη και προκαλεί καθυστερήσεις στην εμπρόθεσμη υλοποίηση των επενδύσεων.

   Το εύρος των επιπτώσεων είναι νωρίς ακόμα για να εκτιμηθεί, επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας WindEurope.

   Η πρώτη ανάλυση δείχνει ότι ο κορονοϊός θα έχει μάλλον μέτριες επιπτώσεις στις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες για την αιολική ενέργεια. Ωστόσο, οι πρώτες καθυστερήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα έχουν ήδη παρατηρηθεί.

   «Ο COVID-19 είναι πιθανό να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην ανάπτυξη νέων αιολικών έργων, γεγονός που θα μπορούσε να έχει ως συνέπεια οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να χάσουν τις προθεσμίες που επιβάλουν οι διαγωνισμοί των διαφόρων χωρών και να αντιμετωπίσουν οικονομικές κυρώσεις. Οι κυβερνήσεις πρέπει να είναι ευέλικτες ως προς τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζουν τους κανόνες τους» δήλωσε ο Giles Dickson, Διευθύνων Σύμβουλος της WindEurope, Giles Dickson.

   Σημείωσε ακόμη ότι εάν εμφανιστούν φαινόμενα μειωμένης συμμετοχής σε μελλοντικούς διαγωνισμούς, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προκηρύξουν τις μη διατιθέμενες ποσότητες ισχύος σε μεταγενέστερο στάδιο.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article