17.1 C
Athens
29 March - 2024

Νέα απορριμματοφόρα και κάδους οργανικών αποβλήτων απέκτησε ο δήμος Πειραιά

Must read

Πέντε απορριμματοφόρα και 600 καφέ κάδους για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων παρέδωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Πρόκειται για την υλοποίηση του προγράμματος «Ανακύκλωση 2020» την οποία είχε εξαγγείλει η Περιφέρεια Αττικής, ενώ τις επόμενες ημέρες, ανάλογο υλικό αναμένεται να παραδοθεί και στους υπόλοιπους δήμους της Αττικής.

«Βρισκόμαστε εδώ, μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και όλο τον πλανήτη, για να δείξουμε ότι, μαζί με τη μάχη της προστασίας των πολιτών από τον κορονοϊό, δίνουμε και τη μάχη για την εφαρμογή της ανακύκλωσης και τη διαλογή στην πηγή», τόνισε σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Με την παράδοση στον δήμο Πειραιά των 5 απορριμματοφόρων και των 600 καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών απόβλητων, «δίνουμε ένα μήνυμα πως είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε μία νέα ‘πράσινη’ αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι διαχειριζόμαστε με σχέδιο, την αδιέξοδη κατάσταση που παραλάβαμε», ανέφερε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας πως η συνεργασία με τον δήμο Πειραιά είναι συνεχής.

«Η αλλαγή νοοτροπίας στη διαχείριση των απορριμμάτων και η καθιέρωση ενός αποδοτικού συστήματος ανακύκλωσης, εξαρτάται, τόσο από την Περιφέρεια και τους δήμους, όσο και από τους ίδιους τους πολίτες. Καλύτερο περιβάλλον σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας. Είναι ανάγκη να επιδείξουμε μεγάλη προσοχή στον κορονοϊό και στη μεταδοτικότητά του, αλλά συγχρόνως η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να πάμε στην επόμενη μέρα σε κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτό που αφορά στην ανακύκλωση», δήλωσε ο κ. Πατούλης, διευκρινίζοντας πως το μοντέλο καθαριότητας κάνει μια νέα «πράσινη» αρχή στο πλαίσιο των σύγχρονων ευρωπαϊκών πρακτικών.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε πως «εν μέσω πανδημίας προστέθηκαν στον στόλο καθαριότητας του δήμου πέντε απορριμματοφόρα και 600 καφέ κάδοι. Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με την εξάπλωση του κορονοϊού. Πιστεύω ωστόσο ότι η δημόσια υγιεινή και η καθαριότητα συνδέεται και με αυτό το φαινόμενο. Δείξαμε ως λαός πώς μπορούμε να πειθαρχήσουμε σε δύσκολες καταστάσεις». Πλέον, πρέπει να κατανοήσει ο κόσμος, ότι το ζήτημα της καθαριότητας, της διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, είναι εξίσου σημαντικές παράμετροι για την προστασία της δημόσιας υγείας, ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά, επισημαίνοντας πως ο Πειραιάς χρειάζεται εκσυγχρονισμό στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς ο τρόπος αποκομιδής αλλάζει.

Σύμφωνα με τον κ. Μώραλη, η ανακύκλωση ξεκινά από το σπίτι ή την επιχείρηση, ώστε να διευκολύνεται το νέο, σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων. «Το μεγάλο στοίχημα της Περιφέρειας Αττικής αυτής της περιόδου, είναι η διαχείριση των απορριμμάτων και χαίρομαι που διαπιστώνω πως γίνονται γοργά βήματα. Από την πλευρά μας, κι εμείς προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στους πολίτες την αξία της ανακύκλωσης και της διαλογής», κατέληξε ο δήμαρχος Πειραιά.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article