22.7 C
Athens
16 April - 2024

Κάτω από τα… μηδέν δολάρια η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου

Must read

Σε ιστορικό χαμηλό κινείται η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου καθώς η άνευ προηγουμένου οικονομική και κοινωνική αναταραχή που έχει προκαλέσει η κρίση του κορωνοϊού οδήγησε τους επενδυτές σε μια απελπισμένη προσπάθεια να αποφύγουν την παραλαβή φορτίων.

Ειδικότερα, το αργό παραδόσεως Μαΐου σημειώνει βουτιά άνω του 150% τη Δευτέρα κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσεις ένα άλλο μέρος για να πάρει το πετρέλαιο που έχεις στα χέρια σου.

Ειδικότερα, το WTI στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης κατρακυλά 154% φτάνοντας να διαπραγματεύεται στο -10 δολάρια το βαρέλι. Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο λήγει με την ολοκλήρωση των κανονικών συναλλαγών αύριο.

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο με συμβόλαιο να διαπραγματεύεται με αρνητικές τιμές. Αυτή είναι ταυτόχρονα η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση και ένα νέο ιστορικό χαμηλό. Το προηγούμενο ιστορικό χαμηλό είχε σημειωθεί στις 31 Μαρτίου του 1986 στα 10,42 δολάριο. Το συμβόλαιο του Ιουνίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο πλέον, χάνει 4% στα 21,14 δολάρια το βαρέλι.

Όπως αναφέρει το Reuters, η αποθήκευση σε δεξαμενόπλοια εκτιμάται πως βρίσκεται στο επίπεδο ρεκόρ των 160 εκατ. βαρελιών.

Με την ικανότητα αποθήκευσης κοντά στο μάξιμουμ, κάποιος πρέπει να περιμένει ότι θα σημάνει συναγερμός, κάτι που μεταφράζεται σε επικείμενο νέο γύρο συνομιλιών στον ΟΠΕΚ+, δηλώνει ο Σεμπαστιέν Γκαλί, στρατηγικός αναλυτής στην Nordea Asset Management.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article