21.1 C
Athens
25 April - 2024

ΔΕΗ: Σε συζητήσεις με τη Motor Oil για ανάπτυξη μεγάλου αιολικού πάρκου

Must read

Σε συζητήσεις με τη Motor Oil Hellas βρίσκεται η ΔΕΗ, με στόχο την ανάπτυξη μεγάλου αιολικού πάρκου σε νησί της χώρας.

Πρόκειται για ένα ενεργειακό πρότζεκτ που εντάσσεται στην “πράσινη” ατζέντα της ΔΕΗ, μέσω της θυγατρικής του ΔΕΗ Ανανεώσιμες, για την ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών με ελληνικούς και διεθνείς ομίλους στον τομέα της πράσινης ενέργειας. Στόχος της εταιρείας είναι να αναπτυχθούν νέα έργα συνολικής ισχύος 1,5 GW μέχρι το 2024.

Όπως σημειώνει το capital.gr, η κατάληξη των συζητήσεων θα εξαρτηθεί από τη μελέτη βιωσιμότητας του έργου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς το έργο εκτός από την κατασκευή του αιολικού πάρκου ισχύος περίπου 100MW περιλαμβάνει επίσης και τη δημιουργία ηλεκτρικής διασύνδεσης με το ηπειρωτικό σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ έχει επίσης υπογράψει μνημόνια συνεργασίας και με μια σειρά από διεθνείς παίκτες, με πιο πρόσφατη τη συμφωνία συνεργασίας με τη γερμανική RWE, για την κοινή δραστηριοποίηση και συνεργασία στις ΑΠΕ αλλά και τις περιβαλλοντικές επενδύσεις (απολιγνιτοποίηση).

Επίσης η ΔΕΗ έχει υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με την πορτογαλική εταιρεία EDP Renoveis, η οποία ως γνωστόν έχει βασικό μέτοχο την κινεζική Three Gorges, αλλά και με την εταιρεία Masdar Taaleri, που είναι κοινοπραξία της Masdar από το Άμπου Ντάμπι και τη φινλανδική Taaleri.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article