17.6 C
Athens
20 April - 2024

Γκάλι (ΔΕΣΦΑ): Πρώτη μας προτεραιότητα η προετοιμασία του ελληνικού δικτύου για το υδρογόνο

Must read

Ο ΔΕΣΦΑ, στην προσπάθειά του να μείνει ενεργός με αφορμή τις διεθνείς εξελίξεις, σκοπεύει να συμμετέχει από την αρχή στην ανάπτυξη του υδρογόνου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο, Μαρία Γκάλι, υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για το υδρογόνο και πρώτη προτεραιότητα του ΔΕΣΦΑ είναι να είναι έτοιμο το δίκτυο για να υποδεχτεί το υδρογόνο.

Στα πλαίσια αυτά, ο στόχος του διαχειριστή σήμερα είναι ο προσδιορισμός της επένδυσης που πρέπει να κάνει και ήδη συμμετέχει σε μια σχετική ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, το European Hydrogen Backbone (EHB), από την οποία προκύπτουν θετικά αποτελέσματα, δηλαδή ότι το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας είναι σε καλό βαθμό ετοιμότητας.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει λεπτομερής ανάλυση για τις προσαρμογές που χρειάζονται στο ελληνικό δίκτυο και σε επόμενη φάση η ανάπτυξη εξειδικευμένου πλαισίου για το υδρογόνο. Η κα Γκάλι υπενθύμισε ότι δέκα ελληνικές εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους προς την κατεύθυνση αυτή και ρόλος του διαχειριστή θα είναι να διευκολύνει την ανάπτυξη και σύντομα να αναπτύξει παράλληλες γραμμές για χρήση σε βιομηχανίες όπως τα διϋλιστήρια.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article