23.3 C
Athens
28 March - 2024

Διαμαντόπουλος: Μέσα στο καλοκαίρι η τελική επενδυτική απόφαση για τη μονάδα φυσικού αερίου της Αλεξανδρούπολης

Must read

Το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου Κοπελούζου καλύπτει όλο το ενεργειακό φάσμα με φυσικό αέριο, υδρογόνο και άλλες πηγές ώστε να συμβαδίσει με το νέο περιβάλλον και τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τομέα ενέργειας του ομίλου Κοπελούζου, Α. Διαμαντόπουλο, η μονάδα φυσικού αερίου που σχεδιάζει στην Αλεξανδρούπολη έχει λάβει την περιβαλλοντική αδειοδότηση, ενώ πλεόν γίνεται βελτιστοποίηση του σχεδιασμού με βάση τις υφιστάμενες τεχνολογίες και τα καλύτερα μοντέλα από τους κατασκευαστές. Η εταιρεία αναμένει μέσα στο επόμενο διάστημα να υπάρξει το πλαίσιο για την αμοιβή ισχύος και το σχέδιο είναι η λήψη της τελικής επενδυτικής απόφασης μέσα στον Ιούνιο ή Ιούλιο.

Παράλληλα, ο κ. Διαμαντόπουλος υπογράμμισε ότι μπορούν να υπάρξουν συνέργειες μεταξύ της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής και του FSRU της Αλεξανδρούπολης εφόσον οι τιμές είναι σωστές.

Στον τομέα των ΑΠΕ, υπενθύμισε ότι η εταιρεία είναι από τους παλιούς παίχτες και έχει κατασκευάσει 500 μεγαβάτ, ενώ αυτή τη στιγμή σχεδιάζει 2.000 μεγαβάτ αιολικά μαζί με ένα υπεράκτιο αιολικό στην Αλεξανδρούπολη. Ταυτόχρονα, σχεδιάζει 200 μεγαβάτ φ/β ενώ έχει και σχέδια στην παραγωγή πράσινου και γαλάζιου υδρογόνου.

Τέλος, ο κ. Διαμαντόπουλος σχολίασε ότι σε μια αγορά ηλεκτρισμού η οποία εξαρτάται από το φυσικό αέριο θα πρέπει να υπάρχει και μια πλατφόρμα για την αγορά του αερίου.

Πηγή: energypress.gr

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article