23.3 C
Athens
28 March - 2024

«Βουτιά» στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla στην Κίνα

Must read

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν έπειτα από τις ειδήσεις από την Κίνα ότι οι πωλήσεις της εταιρείας εκεί μειώθηκαν τον Απρίλιο και ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο Elon Musk σύμφωνα με πληροφορίες επέλεξε να μην αγοράσει περισσότερη γη για να μετατρέψει το εργοστάσιο της Σαγκάης σε βάση παγκόσμιων εξαγωγών.

Οι πωλήσεις οχημάτων Tesla στην Κίνα τον περασμένο μήνα μειώθηκαν 27% στις 25.845, σχεδόν 10.000 μονάδες από τον Μάρτιο, σύμφωνα με την Global Times, κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο τα δεδομένα της China Passenger Car Association. Ξεχωριστά, το Reuters ανέφερε ότι η εταιρεία αποφάσισε να μην αγοράσει γη δίπλα στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη για να κατασκευάσει μια νέα εγκατάσταση για την κατασκευή μοντέλου 3s για εξαγωγή σε αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, η οποία επιβάλλει δασμό 25% σε οχήματα που παράγονται στην Κίνα.

Η Tesla υποχώρησε 3,7% στις 11:10 π.μ. ώρα Νέας Υόρκης στο δείκτη Nasdaq την Τρίτη, μετά νωρίτερα μειώθηκε 5,3%. Οι μετοχές έχουν μειωθεί περισσότερο από 14% μέχρι στιγμής φέτος.

Η διαδοχική πτώση των πωλήσεων τον Απρίλιο και τα τροποποιημένα σχέδια παραγωγής έρχονται μετά την κριτική της Tesla ως «αλαζονική» τον περασμένο μήνα για τον χειρισμό μιας πολύ δημοσιευμένης καταγγελίας πελατών σχετικά με ένα ζήτημα φρεναρίσματος με το όχημά της και κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες ότι οι κάμερες στα οχήματα της Tesla δημιούργησαν κινδύνους ασφαλείας για κινεζικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article