19.9 C
Athens
28 March - 2024

Πρόεδρος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να δημιουργηθούν 20.000 νέες θέσεις εργασίας

Must read

Το ελληνικό πρόγραμμα για το Ταμείο Ανάκαμψης βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργου Περιστέρη κατά την συνομιλία του με τον δημοσιογράφο των Financial Times, Peter Spiegel. Η συζήτηση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Περιστέρης παρουσίασε τον τρόπο που λειτουργεί η επιχείρησή του και την σημασία του συνδυασμού δημοσίων κεφαλαίων και ιδιωτικών επενδύσεων ενώ ανακοίνωσε ότι με βάση το στρατηγικό πλάνο αναμένεται τα επόμενα χρόνια να δημιουργηθούν 20.000 νέες θέσεις εργασίας. Χαρακτήρισε πολύ καλή την προετοιμασία της ελληνικής κυβέρνησης πριν την κατάθεση του φακέλου για το Ταμείο Ανάκαμψης και εξέφρασε την ελπίδα η έγκριση της πρότασης να μην κολλήσει στην γραφειοκρατία των Βρυξελλών και να προχωρήσει γρήγορα. «Μετά την έγκριση ξεκινάει για εμάς η πιο σημαντική περίοδος», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε επίσης στο brain drain και σημείωσε ότι το σχέδιο της χώρας έχει αυτό ακριβώς τον στόχο, να φέρει πίσω τους νέους που έφυγαν γιατί πλέον θα είναι απαραίτητοι και θα υπάρχουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας που θα τους περιμένουν. «Η Ελλάδα θα έχει μία εντελώς νέα εικόνα μετά την εφαρμογή του προγράμματος», συμπλήρωσε.

Συγκεκριμένα για τον τομέα της ενέργειας, ο κ. Περιστέρης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να γίνει το ακριβώς αντίθετο από ότι είναι τώρα: μία πρωτοπόρα δύναμη όχι μόνο στην παραγωγή αλλά και στην αποθήκευση ενέργειας.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article