19 C
Athens
19 April - 2024

Μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας απειλούν το Φυσικό Αέριο

Must read

Η Vistra Corp. διαθέτει 36 σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου, έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς στην Αμερική και δεν σκοπεύει να αγοράσει ή να κατασκευάσει πλέον. Αντ ‘αυτού, η Vistra σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ηλιακές εκμεταλλεύσεις και μονάδες αποθήκευσης μπαταριών στο Τέξας και την Καλιφόρνια καθώς προσπαθεί να μετατρέψει την επιχείρησή της για να επιβιώσει σε μια βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας που αναδιαμορφώνεται από τη νέα τεχνολογία.

Πριν από μια δεκαετία, το φυσικό αέριο αντικατέστησε τον άνθρακα ως την κορυφαία πηγή ηλεκτρικής ενέργειας της Αμερικής, καθώς ξεκλειδώνει φθηνές ποσότητες καυσίμου. Τώρα, με γρήγορη διαδοχή, το φυσικό αέριο κινδυνεύει από την ίδια διαταραχή, μόνο αυτή τη φορά από οικονομικά αποδοτικές μπαταρίες φορτισμένες με αιολική και ηλιακή ενέργεια.

Η ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτείται με φυσικό αέριο αντιπροσώπευε το 38% στις ΗΠΑ το 2019, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας και τροφοδοτεί τιο δίκτυο όλο το εικοσιτετράωρο. Οι ανεμογεννήτριες και οι ηλιακές γεννήτριες έχουν αποκτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς, και καθώς το κόστος της μπαταρίας πέφτει, οι μπαταρίες που συνδυάζονται με αυτήν την πράσινη ισχύς αρχίζουν να μπαίνουν σε αυτούς τους ρόλους αποθηκεύοντας φθηνή πράσινη ενέργεια και την παρέχουν στο δίκτυο μετά την πτώση του ήλιου ή του ανέμου.

Η ισχύς από ενέργεια αποθηκευμένη σε μπαταρίες παραμένει λιγότερο από το 1% της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Αμερικής που μέχρι στιγμής αντλεί ενέργεια κυρίως από ηλιακές γεννήτριες, των οποίων η παραγωγή είναι αρκετά προβλέψιμη και ευκολότερη στην αύξηση της αποθήκευσης. Όμως, ο συνδυασμός μπαταριών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας απειλεί να αυξήσει δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις φυσικού αερίου, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με το εάν οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας που κατασκευάστηκαν τα τελευταία 10 χρόνια – χρηματοδοτήθηκαν με την προσδοκία ότι θα λειτουργούσαν για δεκαετίες – θα γίνουν «λανθάνοντα περιουσιακά στοιχεία» που αποσύρονται πριν αποσβέσουν το κόστος κατασκευής τους.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article