23.3 C
Athens
28 March - 2024

ΕΛΠΕ: Καμία αλλαγή στον επιχειρησιακό προγραμματισμό

Must read

Η σημερινή αναβολή προέκυψε μετά από αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ για να υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις στις εισηγήσεις που ετέθησαν για ψηφοφορία. αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Όπως εξηγεί:

«Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία για να τηρήσει τις προθεσμίες του νόμου ανέβαλε τη Γενική Συνέλευση για τις 28/5, όπως ήταν και το αίτημα του  μετόχου.

Οι τροποποιήσεις αφορούν εναλλακτικές επιλογές για τη συμμόρφωση του καταστατικού με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι οποίες επίσης οδηγούν στην πλήρη συμμόρφωση της εταιρίας. Σημειώνεται ότι πέρα της διαφοροποίησης αυτής,  και τυχόν νομικές προσαρμογές στα κείμενα των εισηγήσεων που προκύπτουν σαν αποτέλεσμά της, δεν υπάρχει άλλη τροποποίηση στην αρχική εισήγηση της Διοίκησης.

Ο νόμος παρέχει  2 δυνατότητες στους μέτοχους για την ανάδειξη του ΔΣ. Tο διορισμό των 2/5 από συγκεκριμένους μετόχους και την εκλογή των υπολοίπων από τη ΓΣ στην οποία συμμετέχουν οι υπόλοιποι μέτοχοι, ή την εκλογή του συνόλου των μελών από τη ΓΣ που είναι και η βέλτιστη διεθνής πρακτική και αποτέλεσε και την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Διοίκηση έχει την ευθύνη να προτείνει αλλαγές με τις οποίες εξασφαλίζεται  πλήρης συμμόρφωση με το θεσμικό πλαίσιο, αλλά και αλλαγές που αποτελούν τις πλέον κατάλληλες για μια εταιρία με δεκάδες χιλιάδες μετόχους. 

Η εναλλακτική πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ την παραμονή της Γ.Σ 

Το ΤΑΙΠΕΔ μόλις χθες ενημέρωσε τη Διοίκηση για την απόφαση του να επιλέξει την εναλλακτική που δίνει ο νόμος, δηλαδή του διορισμού των 2/5 των μελών του ΔΣ από μέτοχο και την εκλογή των υπολοίπων από τη ΓΣ. Αυτό σημαίνει ότι βάσει και των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος απαιτείται μία εβδομάδα δημοσιότητας της εναλλακτικής αυτής επιλογής του μετόχου, για αυτό και η Γ.Σ αναβλήθηκε  για τις 28/5. 

Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ δεν εμποδίζει σε καμία περίπτωση τον προγραμματισμένο Μετασχηματισμό της εταιρείας

Το θέμα της διακυβέρνησης δεν είναι μόνο θέμα διορισμού ή ελέγχου του ΔΣ, αλλά ένα ευρύτερο θέμα του τρόπου διακυβέρνησης με συγκεκριμένους στόχους και κριτήρια που εξασφαλίζονται από το σύνολο των αλλαγών στο καταστατικό των ΕΛΠΕ.   

Σε κάθε περίπτωση και οι δύο επιλογές είναι σύμφωνες με το νόμο περί Εταιρικής Διακυβέρνησης και δε δημιουργούν κανένα θέμα αλλαγής ή πρόβλημα στον προγραμματισμένο εταιρικό μετασχηματισμό.»

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article