22.7 C
Athens
29 March - 2024

Πρόγραμμα ανακύκλωσης στις φυλακές με κέρδη που θα «επιστρέφουν» στους κρατούμενους

Must read

Oλοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών που καταναλώνονται εντός των φυλακών της χώρας, θέτει σε εφαρμογή η γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, με οικονομικά οφέλη για κάθε Κατάστημα Κράτησης, που θα χρησιμοποιούνται για την στήριξη άπορων κρατουμένων ή αποφυλακισθέντων.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΓΓΑΠ, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που υλοποιείται για πρώτη φορά στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων που έχει σχεδιάσει.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα τοποθετηθούν ειδικοί κάδοι όπου θα συγκεντρώνονται οι συσκευασίες και στη συνέχεια θα γίνεται η περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών. Οι συγκεκριμένες συσκευασίες θα οδηγούνται στα «Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» ή στα «Πάρκα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης», θα καταμετρώνται και θα ανακυκλώνονται. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακύκλωσης, θα εκδίδεται ένα κουπόνι ανταποδοτικού κινήτρου για κάθε Κατάστημα Κράτησης, με το σύνολο των ανακυκλώσιμων συσκευασιών.

Για κάθε συσκευασία που συλλέγεται δίδεται ανταποδοτικό τίμημα 0,03 ευρώ και το συνολικό ποσό θα αποδίδεται στο «Ταμείο Φιλοπτώχων» του κάθε Καταστήματος Κράτησης.

Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, υπέγραψε πρόσφατα σύμφωνο συνεργασίας με τον πρόεδρο της εταιρείας «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» Παύλο Ραβάνη, και τον γενικό διευθυντή της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας, «Συμμαχία για την Ελλάδα» Γεώργιο Καλούδη.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού και θα επεκταθεί σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων «πράσινων» θέσεων εργασίας, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος αλλά και τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στις χωματερές. Παράλληλα δρομολογείται και ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των εργαζόμενων στα Καταστήματα Κράτησης.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article