22.7 C
Athens
29 March - 2024

Ρέθυμνο: Επτά μεγάλα έργα ύψους 9 εκατ. ευρώ

Must read

Επτά μεγάλα έργα ύψους 9 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην Π.Ε. Ρεθύμνου, που αφορούν στη διαχείριση λυμάτων στον Πλακιά του δήμου Αγ. Βασιλείου και οριοθέτηση ρεμάτων στους δήμους Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

   Συγκεκριμένα πρόκειται για τις συμβάσεις του έργου επεξεργασίας λυμάτων της περιοχής του Πλακιά του δήμου Αγ. Βασιλείου και για έξι μελέτες οριοθέτησης ρεμάτων, το έργο καθαρισμού ρεμάτων σε οικισμούς δυτικού Ρεθύμνου και της ανακατασκευής κατεστραμμένης δεξαμενής στην αρχαία Ελεύθερνα, συνολικού προϋπολογισμού 8.935.057,73 ευρώ.

   Πέρα της υπογραφής των συμβάσεων από τον περιφερειάρχη και τους αναδόχους, ο κ. Αρναουτάκης επισκέφθηκε το εκτελούμενο έργο του αγιοβασιλιώτικου δρόμου, Αρμένοι-Παλέ, τη νέα διάνοιξη του πρώτου τμήματος του νότιου οδικού άξονα προϋπολογισμού 14,8 εκ. ευρώ, όπου και τόνισε την αναγκαιότητα υλοποίησης όλων των έργων και την σημαντικότητά τους για τους πολίτες, την τοπική ανάπτυξη και για την προστασία του περιβάλλοντος.

   Η Περιφέρεια Κρήτης, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, προωθεί και υλοποιεί στο Ρέθυμνο και σε ολόκληρη την Κρήτη σειρά αναγκαίων έργων, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη, στην οικονομία, στην απασχόληση, στην κοινωνική συνοχή. Παράλληλα ευχαρίστησε για την συνεργασία, την Αυτοδιοίκηση, τους φορείς, τις υπηρεσίες. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης στον δήμο Αγ. Βασιλείου, τόνισε ότι όλα τα προωθούμενα έργα θα δώσουν πνοή και ζωή στην ευρύτερη περιοχή, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι με την στήριξη της Περιφέρειας υλοποιούνται και άλλα έργα στην περιοχή – δίδοντας έμφασή στον βιολογικό του Πλακιά που θα λύσει ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, όπως και στο μεγάλο έργο του νοτίου οδικού άξονα-Άγιοβασιλειώτικου δρόμου. Επίσης, ο περιφερειάρχης, στο πλαίσιο του έργου της αποκατάστασης ζημιών οδικών υποδομών και των συνοδών υδραυλικών έργων στο οδικό δίκτυο και τις υποδομές της Π.Ε. Ρεθύμνης, υπέγραψε το υποέργο για την μελέτη οριοθέτησης, με έργα διευθέτησης ποταμού εντός του οικισμού Χάνι Αλεξάνδρου του δήμου Μυλοποτάμου, προϋπολογισμού 270.314,89 ευρώ. H μελέτη αφορά στα απαιτούμενα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και διευθέτησης στην ευρύτερη περιοχή του ρέματος που πηγάζει νότια της Αρχαίας Ελεύθερνας και διέρχεται εντός του οικισμού Χάνι Αλεξάνδρου, βόρεια της Παλαιάς Εθνικής Οδού (ΠΕΟ) Ρεθύμνου – Ηρακλείου στην περιοχή του οικισμού Χανοθιανά, που συμβάλλει με το Μαργαριτιανό Ρέμα και κλάδο ρέματος που έρχεται από τα δυτικά του οικισμού Αλφά. Το ενιαίο ρέμα εκβάλλει στον ποταμό Γεροπόταμο.

   Υπεγράφη τέλος και η σύμβαση της μελέτης «Επικαιροποίηση μελέτης παράκαμψης Αξού», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article