23.3 C
Athens
28 March - 2024

Τρία νέα έργα ενεργειακών υποδομών συνολικού προϋπολογισμού άνω των 60 εκατ. εκατ. ευρώ εξασφάλισε η ΤΕΡΝΑ

Must read

Τρία νέα έργα ενεργειακών υποδομών συνολικού προϋπολογισμού άνω των 60 εκατ. ευρώ, θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της η ΤΕΡΝΑ, θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Πρόκειται για το φωτοβολταϊκό ισχύος 50 μεγαβάτ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μεγαλόπολη, τη νέα προβλήτα για μικρά πλοία Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα και σταθμό συμπίεσης απαερίων στην ίδια εγκατάσταση του ΔΕΣΦΑ.

Αναλυτικά:

-Η ΤΕΡΝΑ μειοδότησε στον διαγωνισμό της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την κατασκευή δύο Φωτοβολταϊκών Σταθμών ισχύος 39MW και 11MW, και ενός Υποσταθμού στη θέση «Μεγάλες Λάκκες» του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε απαλλοτριωμένες από τη ΔΕΗ εκτάσεις. Το έργο έχει προϋπολογισμό άνω των 28,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η ΤΕΡΝΑ μειοδότησε σε δύο διαγωνισμούς του ΔΕΣΦΑ για τον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας. Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά το έργο «Λεπτομερής Σχεδιασμός, Προμήθεια και Κατασκευή μιας νέας προβλήτας small scale LNG στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας». Η ΤΕΡΝΑ, σε κοινοπραξία με την τεχνική εταιρεία Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε., θα αναλάβει τις λεπτομερείς μελέτες ηλεκτρολόγου μηχανικού και πολιτικού μηχανικού για την κατασκευή προβλήτας, επαρκούς να δεχθεί φορτηγά πλοία χωρητικότητας από 1.000 m3 έως και 30.000 m3. Η εν λόγω προβλήτα θα κατασκευαστεί στη βορειοανατολική πλευρά της Ρεβυθούσας και θα έχει συνολικό μήκος περίπου 20 μέτρα. Επιπλέον, θα κατασκευαστούν βοηθητικές εγκαταστάσεις, όπως νέο κτίριο ελέγχου, προμήθεια υλικών και εξοπλισμού για την κατασκευή και εγκατάσταση σωληνώσεων, εξαρτημάτων, οργάνων και αυτόματων συστημάτων ελέγχου και τηλεπικοινωνίας. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό άνω των 17 εκατ. ευρώ.

Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά το έργο «Λεπτομερής Σχεδιασμός, Προμήθεια και Κατασκευή του Σταθμού Συμπίεσης Απαερίων στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας. Το έργο, προϋπολογισμού περίπου 15 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει λεπτομερείς μελέτες ηλεκτρολόγου μηχανικού και πολιτικού μηχανικού για την κατασκευή του κτιρίου που θα εγκατασταθεί ο συμπιεστής, την εγκατάσταση όλου του βοηθητικού εξοπλισμού καθώς και τα δίκτυα σωληνώσεων διακίνησης απαερίων, νερού και επέκταση των υφισταμένων βοηθητικών δικτύων του Σταθμού (πεπιεσμένου αέρα, αζώτου κλπ).

Το συνολικό ανεκτέλεστο των υπογεγραμμένων και των προς υπογραφή συμβάσεων του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέρχεται σε περίπου 3 δισ. ευρώ.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article