20.4 C
Athens
28 March - 2024

Σολτς: Η στροφή της οικονομίας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ισοδυναμεί με δεύτερη βιομηχανική επανάσταση

Must read

Ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Όλαφ Σολτς δηλώνει υπέρμαχος της στροφής της γερμανικής οικονομίας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οποία χαρακτηρίζει δεύτερη βιομηχανική επανάσταση. Από το αποτέλεσμα των επόμενων εθνικών εκλογών θα εξαρτηθεί, κατά τη γνώμη του, εάν αυτό θα επιτευχθεί σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Έπειτα από 250 χρόνια χρήσης άνθρακα, φυσικού αερίου και πετρελαίου στην οικονομία μας, τώρα πρέπει να τη στρέψουμε πλήρως προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μάλιστα εντός των επόμενων μόλις 25 ετών. Αυτό ισοδυναμεί με μια δεύτερη βιομηχανική επανάσταση. Πρέπει τώρα να επικεντρώσουμε όλες τις προσπάθειές μας σε αυτό», δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Χρειαζόμαστε επίσης ταχύτερες διαδικασίες σχεδιασμού και έγκρισης των προτεινομένων σχεδίων προκειμένου να επιταχύνουμε την επέκταση της αιολικής ενέργειας στη θάλασσα και στην ξηρά», τόνισε επίσης ο Σολτς.

«Η Γερμανία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους προκειμένου να καταστήσει την οικονομία της κλιματικά ουδέτερη έως το 2045 και να διατηρήσει τη χώρα μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο από την άποψη της τεχνολογίας. Από τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου θα εξαρτηθεί όμως εάν μπορεί να κερδηθεί ο αγώνας κατά της κλιματικής αλλαγής και ταυτόχρονα εάν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στη Γερμανία. Η κλιματική αλλαγή πρέπει να γίνει το κεντρικό θέμα της επόμενης κοινοβουλευτικής περιόδου», τόνισε ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο dpa.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article