Επιθεώρηση στον Πρίνο πραγματοποίησε η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων

Ολοκληρώθηκε από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕY), η επιθεώρηση των εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων της περιοχής Πρίνου και Νότιας Καβάλας, στο πλαίσιο της νομοθεσίας για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης.

   Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 24 έως 28 Μαΐου και κάλυψε θέματα ακεραιότητας γεωτρήσεων στις εξέδρες Κάππα του πεδίου της Ν. Καβάλας και ‘Αλφα και Βήτα του συμπλέγματος του Πρίνου. Επίσης, καλύφθηκαν και θέματα ετοιμότητας του διαχειριστή για απόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

   Η ΕΔΕΥ επιθεωρεί τις υπεράκτιες εγκαταστάσεις βάσει προγράμματος που σχεδιάζει σε ετήσια βάση, με σκοπό την αποτελεσματική εποπτεία τους και την εξασφάλιση της συμμόρφωσής τους με την ελληνική νομοθεσία. Αναφορικά με την πρόσφατη επιθεώρηση στον Πρίνο, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥ, Αριστοφάνης Στεφάτος δήλωσε:

   «Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την ολοκλήρωση από την ΕΔΕΥ ΑΕ μίας πολύ σημαντικής επιθεώρησης στις εγκαταστάσεις εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων της περιοχής Πρίνου και Νότιας Καβάλας. Η ΕΔΕΥ ΑΕ, εκτελώντας τον ρυθμιστικό της ρόλο, υλοποιεί απρόσκοπτα το πρόγραμμά της, διασφαλίζοντας την τήρηση του πλαισίου υπεράκτιας ασφάλειας».

You may also like...