19.4 C
Athens
26 April - 2024

«Οχυρώνεται» ενεργειακά η Λιθουανία

Must read

Στην εκπόνηση 10ετούς πλάνου προχώρησε ο εθνικός διαχειριστής του δικτύου μεταφοράς αερίου της Λιθουανίας, Amber Grid, με στόχο να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση και την παροχή αερίου στη χώρα.

Ειδικότερα, το πλάνο περιλαμβάνει επενδύσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του εθνικού δικτύου αερίου, με απώτερο στόχο να μπορεί μελλοντικά να παράσχει τις απαραίτητες ποσότητες αερίου τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στην ίδια τη χώρα.

Παράλληλα, ο Amber Grid προχωρά στην ενίσχυση του μεγαλύτερου αγωγού LNG της Λιθουανίας, του Klaipeda-Kiemenai, ώστε να μπορέσει να συνδεθεί με το υπό κατασκευή τερματικό της χώρας.

Βασικός ενεργειακός στόχος της Λιθουανίας είναι η διαφοροποίηση των ενεργειακές της πηγών, μέσω της ταχύτερης ανάπτυξης projects. Η χώρα σχεδιάζει να έχει ολοκληρώσει τον διασυνδετήριο αγωγό αερίου Πολωνίας – Λιθουανίας, ως τα τέλη του 2019, διασφαλίζοντας ότι τα κράτη της Βαλτικής θα μπορέσουν να ενσωματωθούν πλήρως σε αυτόν.

Επίσης, σε συνεργασία με το διαχειριστή του δικτύου μεταφοράς αερίου της Λετονίας, η Λιθουανία σχεδιάζει να προχωρήσει στην εφαρμογή σχεδίου για την ενίσχυση της ικανότητας σύνδεσης του αγωγού που συνδέει τις δύο χώρες.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article