16.1 C
Athens
27 April - 2024

Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου επεκτείνεται σε όλη την πόλη της Λαμίας

Must read

Την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε όλη την πόλη της Λαμίας, ανακοίνωσαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας και ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος σε κοινή συνέντευξη Τύπου σήμερα στο δημαρχείο της πόλης.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα και θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του 2023 ενώ αποτελούν το πρώτο βήμα για την επέκταση του δικτύου σε περισσότερες πόλεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Στο πλαίσιο του έργου, θα κατασκευαστούν 100 νέα χιλιόμετρα δικτύου και θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 4.500 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών) ενώ η πρώτη σύνδεση θα γίνει στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λαμίας. Σημειώνεται ότι σε όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, τα τέλη σύνδεσης θα είναι δωρεάν. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 9,6 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από κεφάλαια της ΔΕΔΑ, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας υπογράμμισε ότι το έργο θα έχει πολλαπλασιαστικές ωφέλειες για την τοπική κοινωνία, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση του ενεργειακού κόστους για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την τόνωση της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης με τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

«Προτεραιότητά μας είναι το έργο να υλοποιηθεί με ασφάλεια και με τη λιγότερη όχληση των κατοίκων της πόλης. Σε συνεργασία με τον Δήμο Λαμιέων επιλύσαμε όλα τα ζητήματα τα οποία ανέκυψαν το προηγούμενο διάστημα και συστρατευόμαστε στην κοινή προσπάθεια για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου που ξεκινά με έναν συμβολικό τρόπο. Το πρώτο κτήριο το οποίο θα συνδεθεί με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου είναι το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Λαμίας προκειμένου τόσο οι πολίτες όσο και ο Δήμος να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτή η οικονομική και καθαρή μορφή ενέργειας».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος σημείωσε:

«Το φυσικό αέριο είναι ένα έργο πνοής για την πόλη, που θα βελτιώσει δραστικά την ποιότητα ζωής και θα αναβαθμίσει οικονομικά και οικολογικά την καθημερινότητά μας. Αποφέρει πολλαπλά και σημαντικά οφέλη στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της πόλης μας, όπως και στο περιβάλλον και γενικά στην οικονομία.

Οφείλουμε να συνεργαστούμε και να στηρίξουμε την οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια, που θα βελτιώσει δραστικά την ποιότητα ζωής και θα αναβαθμίσει οικονομικά και οικολογικά την καθημερινότητά μας».

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article