23.6 C
Athens
29 April - 2024

Ανεπαρκής η παραγωγή φωτοβολταϊκών στις ΗΠΑ για να καλύψει την ζήτηση

Must read

Η αμερικανική αγορά δεν διαθέτει επαρκή παραγωγή φωτοβολταϊκών για να ικανοποιήσει την ζήτηση, με αποτέλεσμα οι εγκαταστάτες να στρέφονται σε ξένες εταιρείες για τα προϊόντα που χρειάζονται. Αυτό έκρινε η επιτροπή διεθνούς εμπορίου της Ουάσιγκτον κατά την συνεδρίασή της αυτή την εβδομάδα.

Η επιτροπή τόνισε ότι οι Αμερικανοί παραγωγοί δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σε συγκεκριμένους τύπους φωτοβολταϊκών. Επίσης, υπογράμμισε ότι ο ανταγωνισμός από την Κίνα και την Ταϊβάν δεν τους πλήττει διότι αφορά διαφορετικά προϊόντα κατά κύριο λόγο.

Η συνεδρίαση της επιτροπής έγινε μετά από αίτημα της αμερικανικής θυγατρικής της γερμανικής SolarWorld, η οποία κατηγόρησε τις κινεζικές εταιρείες ότι χρησιμοποιούσαν βιομηχανικές μονάδες στην Ταϊβάν προκειμένου να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις και δασμούς που επιβλήθηκαν το 2012 στα φ/β made in China.

Η τελική απόφαση της επιτροπής σχετικά με το πώς θα διαμορφωθούν οι δασμοί αναμένεται στις 15 Δεκεμβρίου και θα ανακοινωθεί δημοσίως στα μέσα Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι οι δασμοί που έχουν επιβληθεί κυμαίνονται από 26% έως 165% στα κινεζικά φωτοβολταϊκά 

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article