21.2 C
Athens
4 May - 2024

Ρωσία: «Η Μάχη της Ζάχαρης» – Σκηνές πανικού σε σούπερ μάρκετ με φόντο τα άδεια ράφια

Must read

«Οι άνθρωποι παλεύουν για τη ζάχαρη» δηλώνει κάτοικος προαστίου Βόρεια της Μόσχας εξηγώντας πως οι συνταξιούχοι να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα… αρπάξει περισσότερα σακουλάκια.

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι άνθρωποι στη Ρωσία λόγω των κυρώσεων που τους έχει επιβληθεί για την εισβολή στην Ουκρανία. Ήδη τα πρώτα σημάδια σε ελλείψεις αγαθών έχουν κάνει την εμφάνιση τους.

Τα ράφια στα περισσότερα σούπερ μάρκετ, είναι άδεια. Ο κόσμος δεν ψωνίζει επειδή δεν υπάρχουν πλέον αρκετά προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα.

Οι άνθρωποι περιμένουν σε μεγάλες ουρές και όταν κάποιο προϊόν ανέβει στο ράφι, ορμάνε, ποιος θα το αρπάξει πρώτος να το αγοράσει. Μέχρι στιγμής στα σούπερ μάρκετ στη Μόσχα και στα περίχωρα, δεν υπάρχει αλάτι, ζάχαρη, ζυμαρικά.

Υπάρχει μόνο ρύζι, αλλά πόσο ρύζι να αγοράσει κάποιος. Μια πελάτισσα που βρέθηκε σε ένα σούπερ μάρκετ είπε ότι «άνθρωποι βρίσκονται σε πανικό επειδή τρομάζουν από τα άδεια ράφια εν μέσω μιας δυνητικά σοβαρής οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από τις κυρώσεις.»

Και συνέχισε: «Οι άνθρωποι είδαν ξαφνικά ένα καρότσι με ζάχαρη και έτρεξαν προς το μέρος του. Επιτέθηκαν σε αυτό το καρότσι, σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον επιθετικά. Άρπαζαν όσο το δυνατόν περισσότερο για τον εαυτό τους, χωρίς να αφήνουν ζάχαρη για τους άλλους. Ήθελα να μοιραστώ τη φρίκη του γεγονότος. Πρέπει να παραμείνουμε άνθρωποι»

Η μάχη… της ζάχαρης

«Οι άνθρωποι παλεύουν για τη ζάχαρη» δηλώνει κάτοικος προαστίου Βόρεια της Μόσχας εξηγώντας πως οι συνταξιούχοι να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα… αρπάξει περισσότερα σακουλάκια.

Σημειώνεται πως το προϊόν δεν βρίσκεται σε έλλειψη εντούτοις οι πολίτες της Ρωσίας, φοβούμενοι ενδεχόμενοι έλλειψη του στο μέλλον έχουν σπεύσει να προμηθευτούν.

Υπενθυμίζεται πως λίγες μέρες νωρίτερα ο Ρώσος Πρωθυπουργός υπέγραψε διάταγμα για την απαγόρευση των εξαγωγών λευκής και ακατέργαστης ζάχαρης μέχρι τις 31 Αυγούστου και των εξαγωγών σιταριού, σίκαλης, κριθαριού και καλαμποκιού μέχρι τις 30 Ιουνίου στις γειτονικές χώρες της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article