19.9 C
Athens
19 May - 2024

Καιρός: Προβλήματα και δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική – Αγνοείται άνδρας στην Εύβοια

Must read

Η κακοκαιρία που πλήττει από το βράδυ της Τετάρτης της χώρα έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα με την Πυροσβεστική να δέχεται κατά τη διάρκεια της νύχτας δεκάδες κλήσεις τόσο για κοπή δέντρων που έπεσαν από τους ισχυρούς ανέμους, όσο και για την απάντληση υδάτων λόγω της καταιγίδας.

Μόνο στην Αττική έγιναν μέχρι νωρίς το πρωί 70 κλήσεις ώστε να κοπούν δέντρα που έπεσαν και είτε καταπλάκωσαν οχήματα και σπίτια είτε έκλεισαν τους δρόμους. Από τα ξημερώματα οι άνδρες της Υπηρεσίας βρίσκονται στους δρόμους απομακρύνοντας όγκους κλαδιών, ενώ απαντούν και σε κλήσεις -περί τις 25 στην Αττική– για απάντληση υδάτων.

Προβλήματα υπάρχουν και στην κυκλοφορία του ΗΣΑΠ καθώς όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, έχουν πέσει δένδρα πάνω στις γραμμές στο ύψος των σταθμών του Μοσχάτου και της Καλλιθέας με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των τρένων να πραγματοποιείται από Κηφισιά ως και τον Ταύρο.

Μαρούσι, Ηλιούπολη, Περιστέρι και Μοσχάτο είναι κάποιες από τις περιοχές που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στη Σταμάτα είχαν εγκλωβιστεί πέντε οδηγοί στα αυτοκίνητά τους, που απεγκλωβίστηκαν με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

 Αγνοείται άνδρας στην Εύβοια

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό ενός άνδρα που χάθηκε στο βουνό της Δίρφυς, στην Εύβοια. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άνδρας κάλεσε λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ της Τετάρτης τις Αρχές, δηλώνοντας ότι έχει χαθεί στο δάσος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας είναι περιπατητής, που χάθηκε πηγαίνοντας στο καταφύγιο. Το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε στο δρόμο για το καταφύγιο.

Επεσαν δέντρα

Στα Βόρεια Προάστια, με το πρώτο φως της ημέρας συνεργεία των Δήμων αλλά και οχήματα της πυροσβεστικής κόβουν δέντρα και απομακρύνουν αντικείμενα που παρέσυραν οι ισχυροί άνεμοι, ενώ στην Κηφισιά ένας πλάτανος έπεσε στην οδό Κολοκοτρώνη με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Παρόμοια είναι η εικόνα στο Μαρούσι, την Αγία Παρασκευή και την Γλυφάδα όπου τα πεσμένα δέντρα από τον αέρα έχουν φράξει δρόμους και έχουν προκαλέσει ζημίες σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και σπίτια.

Επίσης, πολλές περιοχές αντιμετώπισαν και προβλήματα με την ηλεκτροδότηση. Συγκεκριμένα διακοπές ρεύματος καταγράφηκαν σε περιοχές της Βόρειας Αττικής, στους πρόποδες της Πάρνηθας και της Πεντέλης.

Ηλεκτρικός – Κακοκαιρία: Αποκαταστάθηκαν τα δρομολόγια των συρμών

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στην κυκλοφορία των συρμών της γραμμής 1 λόγω πτώσης δέντρων νωρίτερα στο δίκτυο στο ύψος του Μοσχάτου και της Καλλιθέας.

Προβλήματα και στην κυκλοφορία των συρμών του ηλεκτρικού (γραμμή 1) προκάλεσε νωρίτερα η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε μεγάλο μέρος της Αττικής τις προηγούμενες ώρες. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, σε λίγη ώρα η κυκλοφορία των συρμών θα αποκατασταθεί.

Στην Αττική, η πυροσβεστική δέχτηκε 11 κλήσεις για άντληση υδάτων και 94 κοπές δέντρων.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, πέντε οδηγοί ακινητοποίηθηκαν με τα οχήματά τους στη Λεωφόρο Σταμάτας και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν από αυτά.

Ζημιά προκλήθηκε επίσης σε πυλώνα της ΔΕΗ στη Νέα Ιωνία, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, στο ύψος της Οδού Βιθυνίας.

Σε ύφεση η κακοκαιρία

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά και πιθανώς στην ανατολική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες, προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και πρόσκαιρα στη θάλασσα Κυθήρων έως 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια αναμένεται μικρή εξασθένηση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 08 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 24 και στις νησιωτικές περιοχές από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article