15.2 C
Athens
26 April - 2024

Έτοιμος ως το 2019 ο «Κάθετος Διάδρομος», υποστηρίζει η Ρουμανία

Must read

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η ανάπτυξη των σχεδίων κατασκευής του «Κάθετου Διαδρόμου» (Vertical Corridor), ο οποίος θα ενώνει τα εθνικά δίκτυα αερίου Ελλάδος, Βουλγαρίας και Ρουμανίας, μέσω διασυνδετήριων αγωγών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ρουμάνου υπουργού Ενέργειας Andrei Gerea, ο οποίος μίλησε σε ρουμανικά και βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, το θέμα του «Κάθετου Διαδρόμου» συζητήθηκε εκτενώς σε μυστική υπουργική συνάντηση που διοργάνωσε η Κομισιόν στη Σόφια, στις 9 Φεβρουαρίου, για να συζητήσει για τις εναλλακτικές στην παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην περιοχή.

Σύμφωνα τον Γενικό Διευθυντή της Transgaz, Petru Văduva, το έργο θα κοστίσει 560 εκατ. ευρώ, με το 50% του κόστους να χρηματοδοτείται από την ΕΕ, ενώ ως το 2019 υπολογίζεται ότι ο αγωγός θα είναι ολοκληρωμένος.

Κατά τον Văduva, ο «Κάθετος Διάδρομος» θα αναγκάσει τη Gazprom να αλλάξει τακτική στις διαπραγματεύσεις της με τους Ευρωπαίους εταίρους και πελάτες της και θα επιτρέψει στη Ρουμανία να καταστεί εισαγωγέας – εξαγωγέας ρωσικού αερίου.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article