20.9 C
Athens
19 May - 2024

Ο καιρός της Πέμπτης: Στα όρια του… 40 στην Αττική – Τι «θα γράψει» ο καύσωνας στην υπόλοιπη χώρα

Must read

Με… χίλια τρέχει σήμερα ο καύσωνας στην Αττική, με τη θερμοκρασία να φτάνει έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τετάρτη ο υδράργυρος ξεπέρασε για πρώτη φορά μέσα στο 2022 τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος προβλέπεται για σήμερα ο καιρός στην Αττική με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στη Θράκη τους 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Στη νησιωτική χώρα και τις παραθαλάσσιες περιοχές θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article