23.3 C
Athens
3 May - 2024

Η Renault συμμετέχει στο Le Mans Classic

Must read

Η 10η έκδοση του Le Mans Classic θα διεξαχθεί από τις 30 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου 2022 και, όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις, θα είναι παρούσα η Renault. Τρία Renault 4CV των εκδόσεων του 1950 και του 1951 συμμετέχουν στον αγώνα. Στα Renault Clubs θα φιλοξενηθεί μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο από τα θρυλικά μοντέλα της μάρκας, τα Renault 5 και Renault 4CV. Περισσότερα από 100 οχήματα από ιδιώτες συλλέκτες θα εκτίθενται επίσης στο Renault Club Area.

Φέτος η Renault θα βγει στην πίστα με τρία Renault 4CV – το πρώτο αυτοκίνητο με πίσω κινητήρα που αγωνίστηκε στις 24 Ώρες του Le Mans το 1949 – υπενθυμίζοντας σε όλους τους λάτρεις των vintage αγώνων αυτοκινήτων την επιτυχία του δημοφιλούς μοντέλου το 1950.

Το Le Mans Classic, δημιουργήθηκε το 2002 από τον Peter Auto, σε συνεργασία με το Automobile Club de l’Ouest. Το Le Mans Classic είναι μια ιστορική εκδοχή των 24 ωρών του Le Mans. Η εκδήλωση, που καταξιώθηκε από την πρώτη κιόλας διοργάνωση, προσέλκυσε πάνω από 195.000 θεατές το 2018.

Είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση κλασικών αυτοκινήτων με πάνω από 800 αγωνιστικά οχήματα στην πίστα και 8.500 κλασικά αυτοκίνητα που εκτίθενται στα ειδικά σχεδιασμένα περιβλήματα. Η Renault έχει συμμετάσχει σε 8 εκδόσεις του Le Mans Classic από την κυκλοφορία του, με την έκδοση του 2022 να είναι η ένατη.

Η Alpine και η Renault παρουσίασαν νέα μοντέλα στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood 2022. Η Renault και η Alpine συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood 2022 με μια σειρά από παγκόσμιες και βρετανικές πρεμιέρες. Το ολοκαίνουργιο Megane E-Tech Electric έκανε το δημόσιο ντεμπούτο του. Το Renault 5 Prototype έκανε το ντεμπούτο του στο Ηνωμένο Βασίλειο στην Electric Avenue. Το μονοθέσιο της Renault RS10 F1 από το 1979 – το πρώτο μονοθέσιο F1 με τούρμπο που κέρδισε ένα Grand Prix- έχει τη δική του «στιγμή» με οδηγό τον René Arnoux. Για τον εορτασμό των 50 χρόνων Renault 5, μια πομπή του Renault 5 Turbo Maxi Superproduction έδωσε διαφορετικό χαρακτήρα στην εκδήλωση.

Παγκόσμια πρεμιέρα του Alpine A110 Tour de Corse 75 περιορισμένης έκδοσης στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood 2022. Το αρχικό A110 που αγωνίστηκε στο Tour de Corse το 1975 ήταν εκεί και πρωταγωνίστησε. Η Alpine και η Renault παρουσίασαν μια σειρά νέων μοντέλων για πρώτη φορά στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, συμπεριλαμβανομένου του ολοκαίνουργιου Megane E-Tech Electric που έκανε το δημόσιο ντεμπούτο του. Το νέο ηλεκτρικό hatchback εκτέθηκε επίσης στην Electric Avenue της έκθεσης μόνο για EV, όπου οι παρευρισκόμενοι είναι από τους πρώτους στο Ηνωμένο Βασίλειο που είδαν από κοντά το νεότερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Renault.

Το Renault 5 Prototype -που επίσης εκτέθηκε στην Electric Avenue- παρουσιάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά από τότε που πρωτοεμφανίστηκε πέρσι. Η εντυπωσιακή ιδέα είναι μια νέα αλλαγή στο πρωτότυπο, αναβαθμίζοντας το εμβληματικό hatchback με μια τολμηρή, σύγχρονη νέα εμφάνιση και ένα προηγμένο αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Το πρωτότυπο κάνει προεπισκόπηση του μελλοντικού Renault 5, που έχει προγραμματιστεί για το 2024.

Οι φουσκωτοί θόλοι των τροχών του πεντάθυρου supermini concept εμπνέονται από ένα άλλο Renault 5 που ήταν επίσης στο Φεστιβάλ Ταχύτητας – το Renault 5 Turbo Maxi Superproduction. Η Alpine πρόσθεσε στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood την παγκόσμια πρεμιέρα της περιορισμένης έκδοσης Alpine A110 Tour de Corse 75 με εστίαση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Εμπνευσμένη από το Alpine A110 που συμμετείχε στο Tour de Corse του 1975, η περιορισμένη έκδοση απέσπασε τα βλέμματα των επισκεπτών. Το Alpine A110 Tour de Corse 75 περιορισμένης έκδοσης είναι ένα σπάνιο και αξέχαστο θέαμα για τους θεατές. Το κουπέ διαθέτει κινητήρα 300 ίππων, καλά ρυθμισμένο πλαίσιο και δίχρωμη ασπρόμαυρη και κίτρινη απόχρωση που χαρακτηρίζεται από διακριτικά ασπρόμαυρα γραφικά.

Όταν δεν επιδείκνυε τις αγωνιστικές επιδόσεις του, το Alpine A110 Tour de Corse 75 ήταν στο First Glance Paddock. Εδώ, οι επισκέπτες απολαύσαν το πιο πρόσφατο Alpine, έχοντας την ευκαιρία να διαβάσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που περιλαμβάνουν γυαλιστερές λευκές ζάντες Grand Prix 18 ιντσών, μπάκετ καθίσματα Sabelt Racing, πορτοκαλί δαγκάνες φρένων Brembo και το νέο σύστημα πολυμέσων Alpine με Συνδεσιμότητα AndroidAuto και Apple Carplay.

Επίσης, επίσημα εκπροσωπώντας τη μάρκα στο Festival of Speed είναι το μοντέλο που ενέπνευσε την περιορισμένη έκδοση, το A110 Berlinetta που διαγωνίστηκε στο Tour de Corse το 1975.

Το Tour de Corse εγκαινιάστηκε το 1956 και είναι ένα από τα πιο εμβληματικά γεγονότα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ιδιαίτερα στα ράλι. Το 1967, η διοργάνωση έγινε μέρος του Γαλλικού Πρωταθλήματος Ράλι και το 1973 έγινε ο γαλλικός γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι. Δύο χρόνια αργότερα, 77 πληρώματα ανέβηκαν στην άσφαλτο της Κορσικής, αλλά μόνο 22 τερμάτισαν, σαφής ένδειξη του βαθμού δυσκολίας του ράλι καθώς η έκδοση του 1975 ήταν το σκηνικό πολλών εκπλήξεων.

Η Alpine A110 και η Lancia Stratos HF πάλεψαν σκληρά για τη νίκη και όλα κατέληξαν στην τελευταία ειδική διαδρομή. Το A110 υστερούσε μεταξύ 5 και 30 δευτερολέπτων πριν από τον τελευταίο χρονομετρημένο τομέα, αλλά και οι δύο σημείωσαν τους ίδιους χρόνους σε αυτήν την τελική μάχη καθώς το Alpine έφτασε μέσα σε 32 δευτερόλεπτα από το υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article