18.6 C
Athens
6 May - 2024

Σκρέκας για Ενέργεια: Οριζόντια κάλυψη όλων των κατοικιών χωρίς εισοδηματικά κριτήρια – Αναλυτικά τα ποσά

Must read

Τις επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος, που θα ισχύσουν για τον μήνα Ιούλιο ανακοίνωσε ο  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, το πρωί της Τριτης. 

Η μείωση της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη κάνει δικαίως τους πολίτες και τους ηγέτες ανησυχούν βαθιά, τόνισε ο Κώστας Σκρέκας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για να ανταπεξέλθει ακόμη και στα πιο δυσμενή σενάρια διακοπής αερίου από τη Ρωσία στη χώρα μας και στα Βαλκάνια.

  • Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και η λειτουργία της λιγνικτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5.
  • H χώρα μας θα παράσχει ποσότητες φυσικού αέρίου στη Βουλγαρία

Ο κ. Σκρέκας, ανακοίνωσε ότι με εντολή του πρωθυπουργού διευρύνεται από τον Ιούλιο η στήριξη των καταναλωτών ενέργειας με 2 τρόπους

  • Οριζόντια κάλυψη όλων από τον Ιούλιο και επιδοτούνται όλες οι κατοικίες, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όρια στη μηνιαία κατανάλωση, απορροφώντας το 84% της αύξησης.
  • Παρέχεται στους πολίτες η δυνατότητα να γνωρίζουν τα τιμολόγια κάθε παρόχου ενέργειας καθώς αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής. Οι πάροχοι υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές τους για τους μεθεπόμενους λογαριασμούς των πολιτών.

Συγκεκριμένα, Από τον Ιούλιο επιδοτούνται όλες οι κατοικίες με 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα τους οικιακούς καταναλωτές και 240 ευρώ ανά μεγαβατώρα τους δικαιούχους του οικιακού τιμολογίου. 

Όπως είπε ο Κώστας Σκρέκας το κόστος της επιδότησης για τον Ιούλιο ανέρχεται στα 722 εκατομμύρια ευρώ, 300 εκατομμύρια περισσότερα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως από τον Αύγουστο αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής και πλέον ο καταναλωτής θα μπορεί να αλλάζει πάροχο, χωρίς να πληρώνει αποζημίωση.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article