22 C
Athens
5 May - 2024

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ξεκίνησε υποβολή των αιτήσεων – Πώς θα λάβετε εύκολα το χιλιάρικο

Must read

Ξεκίνησε την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 και θα ολοκληρωθεί την την Παρασκευή 29 Ιουλίου, η δυνατότητα να υποβάλουν οι δικαιούχοι ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγησή του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος stegastiko.minedu.gov.gr, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Οι προϋποθέσεις

Για την υποβολή της αίτησης ο φοιτητής θα πρέπει:

Να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
Κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ και
Να έχει Α.Φ.Μ. και
Να έχει πρώτα να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτησή του θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της.
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Η υπηκοότητα συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη) ώστε να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article