18.7 C
Athens
3 May - 2024

Άστατος ο καιρός την Δευτέρα

Must read

Την Δευτέρα η μέρα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό σε ορισμένες περιοχές της χώρας.
Συγκεκριμένα, βροχές περιμένουμε από το ξημέρωμα στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, οι οποίες το πρωί θα είναι ισχυρές αλλά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Βροχερό θα είναι κατά διαστήματα το σκηνικό και στην κεντροανατολική Στερεά και στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο. Οι βροχές στις συγκεκριμένες περιοχές θα είναι μέτριας έντασης, ενώ το απόγευμα ο καιρός από πλευράς φαινομένων, θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά, ίσως να ψιχαλίσει και λίγο στη δυτική Ελλάδα. Στα νησιά μας όμως τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει πτώση. Θα πλησιάσει τους 27-29 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, 28 βαθμούς στα κεντρικά και θα παραμείνει στους 32-33 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και νότια. Οι μέγιστες στο Αιγαίο θα κυμανθούν κοντά στους 28-32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν σε πολύ ισχυρές εντάσεις 5-7 τοπικά στα κεντρικά και νότια και 8 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται παροδικά αυξημένη συννεφιά μέχρι το μεσημέρι, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το πρωί στα δυτικά του νομού. Το απόγευμα όμως ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-30 βαθμούς Κελσίου, με ισχυρό βοριά που θα φτάσει τα 6 και στα ανατολικά και 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές και καταιγίδες οι οποίες το πρωί θα είναι ισχυρές. Τα μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-25 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό μεταβλητοί 2-4 μποφόρ.

Την Τρίτη από το πρωί τοπικές βροχές προβλέπονται στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, με διαστήματα με ήλιο ενδιάμεσα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά και πιθανότητα μπόρας το μεσημέρι και το απόγευμα, στα ηπειρωτικά ορεινά. Μέχρι το βράδυ όμως ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 28 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και τους 30-33 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Θα φυσάει αρκετά, καθώς το βόρειο ρεύμα θα διατηρηθεί στα πελάγη, με ένταση 6-7 τοπικά και 8 μποφόρ.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα, με αρκετή λιακάδα. Η αστάθεια θα είναι περιορισμένη, με αποτέλεσμα να σημειωθούν λίγες βροχές τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά, αλλά θα είναι σε τοπικό επίπεδο. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα πλησιάσει τους 30-34 βαθμούς Κελσίου, με βοριάδες στα πελάγη 5-7 μποφόρ.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article