23.3 C
Athens
2 May - 2024

Ενεργειακή κρίση: Τα μέτρα που έχει «κλειδώσει» το Μαξίμου – Τι θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ

Must read

Με την ενεργειακή κρίση να μετατρέπεται σε εφιάλτη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση προβληματίζεται για τα μέτρα που τελικά θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ καθώς τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και άλλα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, έχουν βάλει στοπ στην παροχολογία, ξεκαθαρίζοντας ότι τα μέτρα ενίσχυσης θα είναι μετρημένα και στοχευμένα, καθώς ο δημοσιονομικός χώρος είναι περιορισμένος.

Όπως μετέδωσε στο OPEN, η Σοφία Φασουλάκη, την Τετάρτη αναμένεται να «κλειδώσει» οριστικά το πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο που έρχεται.

Φυσικά θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα που θα αφορούν τα νοικοκυριά, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι επιπλέον μέτρα θα αφορούν κυρίως τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. Τα μέτρα αυτά θα επικεντρώνονται τόσο στις υψηλές τιμές φυσικού αερίου όσο και σε εκείνες του ρεύματος.

Μοντέλο Fuel Pass στο επίδομα θέρμανσης

Όπως μετέδωσε στο OPEN, ο Βασίλης Τσεκούρας, ένα από τα μέτρα που φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει» ενόψει ΔΕΘ είναι η αύξηση των κονδυλίων για το επίδομα θέρμανσης. Όπως σημείωσε, εάν ξεκινούσε σήμερα Δευτέρα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του θα πλησίαζε το 1,70 ευρώ ανά λίτρο, τιμή η οποία είναι φυσικά απαγορευτική για τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, η αύξηση της επιδότησης για το επίδομα θέρμανσης μπορεί να ακουμπήσει ακόμα και το 20%. Το κονδύλι δηλαδή δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμα και τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ το εισοδηματικό όριο να είναι αντίστοιχο με εκείνο του Fuel Pass 2 δηλαδή στα 45.000 ευρώ.

Τα μέτρα που έχουν ήδη κλειδώσει

Κλειδωμένα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ θα πρέπει επίσης να θεωρούνται:

Επιδότηση λογαριασμών ρεύματος, η οποία συμβαίνει τους τελευταίους μήνες
Επιδότηση λογαριασμών φυσικού αερίου, την οποία έχουν προαναγγείλει κυβερνητικά στελέχη
Νέα επιταγή ακρίβειας που μπορεί να φτάσει και τα 250 ευρώ αν βρεθεί ο κατάλληλος δημοσιονομικός χώρος

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article