20.9 C
Athens
19 May - 2024

ΕΕ: Κρίσιμη Σύνοδος των υπουργών Ενέργειας – Ποιοι αναμένεται να θέσουν εμπόδια

Must read

Σε σκληρό μπρα ντε φερ Βορρά – Νότου αναμένεται να εξελιχθεί η αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας στο Λουξεμβούργο.

Αυτό που μένει να φανεί είναι οι υπουργοί θα καταλήξουν τελικά σε αποφάσεις, πράγμα που φαίνεται, μέχρι αυτήν την ώρα, δύσκολο.

Για το εάν θα έχουμε τελική συμφωνία ή θα πάμε σε νέα Σύνοδο θα κριθεί από το τι στάση θα κρατήσουν οι βόρειοι.

Στο επίκεντρο είναι το θέμα του προσωρινού μηχανισμού ελέγχου των τιμών του φυσικού αερίου στο Ολλανδικό Χρηματιστήριο. Στη Σύνοδο Κορυφής την περασμένη εβδομάδα έβαλαν νερό στο κρασί τους και δέχθηκαν τον μηχανισμό, ωστόσο τώρα μπαίνουμε στις λεπτομέρειες αυτού του μηχανισμού και πολλοί φοβούνται ότι η Γερμανία και οι άλλοι βόρειοι θα αποπειραθούν να τον καταστήσουν περίπλοκο, γεγονός που θα προκαλέσει νέες καθυστερήσεις.

Από την άλλη, κυβερνητικές πηγές είπαν στο MEGA ότι η Αθήνα ζητά να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και ότι ο εν λόγω μηχανισμός θα πρέπει να είναι απλός και άμεσα εφαρμόσιμος, ώστε το 2023 να είμαστε έτοιμοι και να προλάβουμε τυχόν νέα εκτίναξη των τιμών.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να καθησυχάζει από την πτώση των τιμών του φυσικού αερίου τις τελευταίες εβδομάδες διότι υπάρχει ακόμη μεγάλη αβεβαιότητα για τον χειμώνα που έρχεται.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article