16.6 C
Athens
18 May - 2024

«Τσουχτερός» ο φετινός στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Must read

Η ακρίβεια έχει αγγίξει τα πάντα και βέβαια και τον χριστουγεννιάτικο στολισμό. Ρεπορτάζ του Mega μάς δείχνει πόσο έχουν εκτοξευθεί οι τιμές για τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, πόσο θα κοστίσουν φωτάκια, χριστουγεννιάτικες μπάλες, γιρλάντες και στολίδια, ανάλογα με το μέγεθος του δέντρου.
Χριστουγεννιάτικα δέντρα, έλατα, μπάλες για κάθε βαλάντιο.

Στολίδια για μικρούς, αλλά και μεγάλους. Στολίδια, σε όλα τα χρώματα, για όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις και για κάθε σημείο του σπιτιού.

Είναι το δέντρο των Χριστουγέννων και ο παραδοσιακός στολισμός σημαντικά για μία οικογένεια τις ημέρες των γιορτών…;

Ο Δημήτρης Μαλανδρής είναι ελατοπαραγωγός από τη Χαλκιδική και πουλά δέντρα για δεκαετίες στην Αθήνα, καθώς έμαθε τη δουλειά από τον πατέρα του και εξηγεί στο Mega πως όλα έχουν ακριβύνει, από τα κόστη μεταφοράς μέχρι τις βάσεις.

«Ο κόσμος εντάξει ζορίζεται… 40 ευρώ γύρω στο 1,5 μέτρο, 50-60 ευρώ στα 2 μέτρα ανάλογα και το σχήμα και το σχήμα μετράει όχι μόνο το ύψος» σημειώνει ο κ. Μαλανδρής.

Αν μία οικογένεια θέλει ένα ψεύτικο δέντρο 2 μέτρων θα πρέπει να δώσει από 70 έως 170 ευρώ, 50 ευρώ για τα φωτάκια και για περίπου 40 μπάλες με κόστος από 1 έως 5 ευρώ τη μία από 40 – 200 ευρώ.

Σύνολο από 110- 370 ευρώ ανάλογα με τα γούστα και τις αντοχές των νοικοκυριών.

Αν σε αυτά υπολογίσουμε και φάτνη και γιρλάντες τότε κόστος ανεβαίνει στα 400 ευρώ.

Η κίνηση φέτος στην αγορά των χριστουγεννιάτικων δέντρων είναι αισθητά μειωμένη, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που μπαίνουν στα καταστήματα με εορταστικά είδη και επιλέγουν να πάρουν λίγες μπάλες ή λίγα φωτάκια για να συμπληρώσουν με αυτό τον τρόπο το κομμάτι που λείπει από το παζλ των Χριστουγέννων.

Οι έμποροι εποχικών ειδών τονίζουν πως το κόστος εκτοξεύεται φέτος καθώς το σύνολο των χριστουγεννιάτικων στολιδιών είναι εισαγόμενα και τα μεταφορικά είναι η κύρια αιτία της ακρίβειας των γιορτών ενώ πολλοί καταναλωτές επισημαίνουν πως φέτος θα μειώσουν όχι μόνο το κόστος του στολισμού, άλλα και τη διάρκεια που θα είναι αυτές οι συσκευές στην πρίζα.

- Advertisement -spot_img

More articles

Latest article